Třetí den v Paříži

Tak nastal den, kdy bylo třeba se rozhodnout, jestli je už správné počasí na Disneyland nebo není a zdali si ho dáme na jeden den, nebo dva. Navzdory kalnému nebi a nepříznivé předpovědi počasí jsme se rozhodli pro 2 dny v Disneylandu.

Jenže Disneyland otevírá až v 10:00 a my jsme byli vzhuru od pul sedme. Prohlédli jsme mapu MHD a rozhodli se ještě ráno pro malou zajížďku k bazilice Sacre-Coeur. Vystoupili jsme kus od ní a pěkně si to vyšlápli. Jestli jsem měl doteď připomínky ke čtvrti, kde máme hotel, tak odvolávám. Proti téhle čvrti po ránu je Karlín VIP městský obvod. Finále schodiště k bazilice jsme se doslova brodili odtékajícíma chcankama ... Vůbec bych se nebál po zkušenostech z metra, parků a míst kde jsou vysoké zdi ... nazvat město - Paříž prochcaná.
Dolů jsme sešli už zase po turistické příchozí cestě parkem. Hned na nás naběhli tři Keňani a začali nám na ruce motat náramky Hakuna matata --- no nechtěli jsem, ale zase jsme nechtěli Sáře kazit radost, namotali nám to všem, keců jak Palackej, a pak drsně vyžadovali 5 Euro za každý. No nechtěl jsem se prát s třema negrama, tak jsem jim jen řekl, že jsou to zloději, ale bylo jim to celkem šumák.
Pak jsme nasedli na vlak RER a hurá do Disneylandu. Koupili jsme vstupenky do obou parků na dva dny, se slevou to vyšlo na bez 25 Kč 10.000,- Na druhou stranu je to opravdu vydařená taškařice a Sárinka byla moc spokojená.
Setrvali jsme do zavíračky a odjeli zpět, Sárinka ve vláčku opět chrněla. Nebudu popisovat jednotlivé atrakce, fotky stojí za všechno. Sára zvládla i jednu dost dlouhou a moc pěknou horskou dráhu - pravda, nevěděla do čeho jde, ani já ne. Ale rozhodně je plná dojmů. Zítra pokračování. Tak se doma mějte a pokusíme se ozvat.
Dneska trochu laguje net, koupili jsme za 15 Éček 10 hodin netu, ale dneska jim ta wifina nedává, tak snad se to brzy rozejde.

Foto zde:

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | středa 16.6.2010 7:16 | karma článku: 4,73 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53