Räikkönen potřebuje ve Spa dobrý výsledek

Kimi Räikkönen, který v letošní sezóně Formule 1 obhajuje titul mistra světa, potřebuje nutně získat v Belgii dobrý výsledek.

Kimi Räikkönen se začíná dostávat pod tlak tisku a komentátorů, kteří přisuzují finskému jezdci v letošní sezóně nedostatek koncentrace, nezvyklé množství chyb a pochybují o jeho schopnosti titul obhájit. Naopak v posledních závodech vychvalují až do nebe Felipeho Massu, který byl naopak vždy považován za jezdce, který příliš často a zbytečně chybuje.

Kimi Räikkönen se nenechává kritikou nikterak rozházet, ale zároveň připouští, že nějaký dobrý výsledek by bylo na čase získat, vždyť poslední vítězství si připsal již ve čtvrtém závodě sezóny ve Španělsku, což už je drahně dlouho. 

Do karet by mohla Finovi hrát skutečnost, že následující závod hostí Spa-Francorchamps, kde se Räikkönenovi tradičně daří. 

"Chystáme se na závodní víkend do místa, které mám opravdu rád," napsal Räikkönen na oficiální internetové stránce Ferrari. "Velká cena Belgie je jednou z třešniček na dortu v celé sezoně a obvykle se mi tu daří. Dobrý výsledek tu teď  potřebuji více, než kdykoli předtím."

Z kritiky, kterou v poslední době novináři nešetří, si ale tradičně klidný Räikkönen nic nedělá: "Je to smůla být předmětem tolika negativních zpráv, ale to se stává: nebylo to poprvé a asi to nebylo ani naposled v mé kariéře. S takovou situací se musíte umět vyrovnat."

"Když jsem chodil do školy, nikdy nebylo příjemné vracet se špatnou známkou. Jediné co se dalo dělat bylo pracovat příště lépe. To je jediný způsob, jak na takové negativní situace reagovat."

Do Belgie se týmy již sjíždí a v pátek začnou první volné tréninky, které již mohou leccos napovědět.

 

Zdroj: Richard Kába, Ferrari


Foto: Shell Motorsport

Autor: Richard Kába | středa 3.9.2008 15:03 | karma článku: 11,69 | přečteno: 915x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53