- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Takže co budeme na polévku pro 6 osob potřebovat?
Tři hrsti domácí nudlí (recept zde)
500 ml mléka
500 ml kuřecího nebo krútího vývaru
2 větší brambory
1 tykev
3 vodnice
hrst špenátu
hrst petrželové natě
50g másla (nejlépe přepuštěného)
sůl, pepř
Brambory, tykev i vodnici si zvlášť nakrájíme na koustky velké přibližně 1 cm. Rozpálíme si máslo a dáme smažit brambory. Ty jsou nejtvrdší, takže je tam chvíli necháme samotné.
Vodnice (vpravo) je nejměkčí, tykev (vlevo) sice vypadá hodně tvrdá, ale rychle měkne. Mezitím si dáme ohřát mléko i vývar.
Přidáme tykev ...
... nakonec vodnici a osmahneme chvíli (ano, chtělo by to větší hrnec, vidíte správně)
Osolíme, opepříme ...
... přilijeme vývar a ohřáté mléko (pokud vznikl škraloup, tak já ho cedím). Vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Špenát a petržel si nasekáme na menší kousky.
Když jsou brambory hotové, vsypeme nudle a špenát a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme petržel a v případě potřeby dochutíme.
A pak už můžeme podávat. Dobrou chuť.
Další články autora |
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...