- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
(c) 2011, Richard Kába
Co budeme potřebovat na 4 bagety?
4 celozrnné bagety
2 hrsti cherry rajčátek
2 slabé plátky vepřového bůčku nebo slaniny
8 stroužků česneku
2 větší listy salátu (jakýkoli, v tomto případě mangold)
3 lžíce mascarpone
2 vodnice (bílá kulatá ředkev)
hrst listové petržele
sůl, čerstvě mletý černý pepř, rostlinný olej, olivový olej
Máta na ozdobení
Cherry rajčátka otrháme ze stonku a omyjeme ...
Bůček nakrájíme na slabé plátky a potom na malé kostičky. 6 stroužků česneku oloupeme a vyndáme klíček, který způsobuje trávicí potíže.
Poté jej rozplácneme na plocho nožem a nasekáme na malé kostičky.
Rajčata okamene v sítu a rozkrájíme na poloviny. Idální by bylo je nejprve sloupnout z kůže, ale když to neuděláte, také se nic dramatického nestane.
Rozpálíme si olej a přidáme bůček a po chvíli i česnek ...
... a rajčata.
Mezitím si okrájíme vodnici ...
... a nastrouháme na jemno.
Rajčata vysmažíme do husté kašičky. Když trochu vychladne, přidáme pokrájené listy petržele.
K vodnici přidáme mascarpone, osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem a propasírujeme 2 stroužky česneku. Promícháme a necháme odstát.
Vezmeme bagety ...
Rozkrojíme a potřeme mašlovačkou olivovým olejem. Poté dáme do trouby zapéct, ideálně jen shora.
Salát omyjeme a osušíme.
Vykrojíme řapík, ponecháme jen listy, které můžeme pokrájet na menší kusy.
Na spodní část bagety dáme rajčatovou omáčku ...
Přidáme listy salátu
a na ně dáme vodnicový dip.
Můžeme ozdobit dalším cherry rajčátkem a mátou a podávat.
Dobrou chuť.
Klikněte pro prolog a obsah receptů
Další články autora |
AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat:
120 - 120 Kč