- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Proto mám teď připravené dvě polévky s mlékem a domácími těstovinami. Jedna je vlastní na námět té babiččiny, druhá je s méně tradiční zeleninou na náměty Gordona Ramseyho. Uvidíte sami. Na čtenosti a karmě jsem si všiml, že o polévky není takový zájem, jako o jiné laskominy. Já mám polévky rád, zejména trochu jiné, než jen vývar se zeleninou a nudlemi. Navíc stále platí, že polévka je grunt.
Takže kdo máte chuť (ostatní nemusí :) ), pojďme na to. Copak budeme na takovou mlékovou polévku na 2 porce potřebovat?
2 hrsti domácích nudlí (recept zde)
lžíce másla
1 střední cibuli
200 ml kuřecího nebo krútího vývaru
200 ml mléka
1 domácí vajíčko
sůl, pepř, listovou petržel
Cibulku si nakrájíme na jemno, rozpustíme si máslo a cibulku na něm zpěníme.
Vajíčko rozklepneme, osolíme, opepříme a rozkvedláme (případně delegujeme expertům, viz. obrázek. Sárinka ráda pomáhá při vaření)
Také listy petržele si nakrájíme, není třeba na moc jemno, chceme je v polévce jak vidět jak cítít jejich chuť.
Zpěněnou cibulku zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Když je měkká, rozmixujeme tyčovým mixérem a prolijeme sítem. Potom přidáme mléko, vajíčko a ještě chvilku provaříme.
Nakonec přidáme domácí těstoviny (které se vařily již zvlášť. Nedáváme je vařit do polévky, protože by ji zakalily a znečistily moukou) a petržel. Dosolíme a opepříme podle chuti.
A je to. Dobrou chuť.
Další články autora |
Chlumčanského, Praha 8 - Libeň
10 894 Kč/měsíc