- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co budeme potřebovat pro 2 porce?
100g kuskusu
4 rajčata
2 hrstě rukoly
75 g mozzarelly
150 ml silného kuřecího vývaru
šťáva z jednoho citronu
hobliny parmezánu na posypání
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce pesta genovese (to bychom se také mohli naučit připravit si doma, až mi dojde, napíšu)
(alternativně lze použít i jiný druh pesta, záleží na vaší chuti)
sůl, pepř
Jak na to?
Nejprve si připravíme kuskus - stejně jako v tomto receptu: Tedy nasypeme do nádoby a po kouskách zaléváme horkým vývarem. Když ho kuskus vypije, přilejeme další. Opakujeme, dokud ještě bobtná. Ve druhé misce si smícháme pesto, citronovou šťávu a olivový olej a osolíme. Poté vmícháme do hotového kuskusu.
Z rajčat vyřízneme bubáka a nakrájíme na kousky. Poté můžeme lehce osolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.
Přidáme rukolu (můžeme natrhat na menší kusy, ale nemusíme pokud je malá). Dále natrháme mozzarellu a přidáme.
Přidáme i ochucený kuskus a lehce proházíme.
Nyní můžeme podávat na talíř a volitelně posypat ještě parmezánovými hoblinami (nebo nastrouhaným parmezánem). Na závěr zakapeme co nejlepším panenským olivovým olejem
No a to je celé. Hotové v cuku letu, jednoduché, zdravé a velmi, velmi chutné. Prostě sexy. Schválně si to vyzkoušejte. Dobrou chuť.
Další články autora |
Na Kovárně, Plzeň - Doubravka
4 920 000 Kč