Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PeterNet

30. 5. 2011 14:30
Super

Kuře na paprice, to je chuť mládí. Je to vlastně takový guláš z kuřecího masa. Já připravuji jen z kuřecích prsíček (nemám stehna rád), přidávám pálivou i sladkou papriku (výhradně kvalitní, maďarskou) a dávám jí hodně! Taky dávám přednost zakysané smetaně. Tohle jídlo se dá jíst s čímkoliv, těstoviny, knedlíky, brambory, rýže... Geniální.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

30. 5. 2011 14:37
Re: Super

Diky za prispevek R^

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

12. 10. 2010 12:41
Jestli mohu přispět

k popisovanému receptu, tak to dělám tak, že dám upéct kuře s na drobno  nakrájenými červenými paprikami, pak to co se vypeče rozmixuji , přidám trochu mleté papriky a dokončení a ochucení je přibližně stejné jak autor popisuje.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 12:46
Re: Jestli mohu přispět

I to je zajimavý nápad. To zkusím také, to vypada moc zajímavě. R^

0 0
možnosti
DH

malý david

12. 10. 2010 11:12
já místo

papriky (té jen trochu) dávám kari větší množství.Rodina se po tom může utlouct.Vzniklo to jednou z nedostatku papriky.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 11:20
Re: já místo

Kari je jistě zajímavé koření, ale to pak musíte ten pokrm přejmenovat na "Kuře na karice" :)

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

12. 10. 2010 10:44
Kuře na paprice

je jen JEDNO ! Pohlarich ztratil soudnost, snaha o zviditelnění z něj udělala šaška v kuchyni, který ztrácí kontakt s realitou. Zde je klasika : Cibulku do růžova, paprika, zpěnit, voda a vařit. Kuře naporcovat osolit a do základu a dusit do měkka. Maso vyjmout, zahustit jíškou a provařit. Přidat mléko a smetanu, dochutit, provařit, scedit, vložit maso, prohřát (zestručnělý recept). Zahuštěné omáčky provařujte min. 20 min., jsou pak lepší. Každá domácnost má svoji vlastní kuchyni, deset kuchařů neuvaří stejně stejné jídlo. Jako přílohu ke kuřeti na papr. mám já nejraději kyn. HK. K pečenému kuřeti zase rýži - vyzkoušejte ! :-)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 10:48
Re: Kuře na paprice

Díky za příspěvek. Omáčku jsem nezahušťoval moukou, tedy nebylo třeba ji vařit tak dlouho. HK ja nemusim skoro vubec a ryzi ke kureti take ne. Kazdy clovek ma jinou chut a proti gustu zadny disputat. Nic nevnucuju ... ale vyzkousejte take :)

0 0
možnosti
RWS

Roger Wilco Sr.

12. 10. 2010 10:37
.

Paráda! Už mám článek v PDFku, o víkendu vařím :-)R^ Dobrou přílohou jsou také chlupaté knedlíky a dám tam i trochu pálivé papriky, aby měla omáčka trochu "šmrnc".

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 10:43
Re: .

Dekuji. Urcite pak sem pridejte referenci jake to bylo. :-)

0 0
možnosti
T

Tausret

12. 10. 2010 9:59
Tohle jídlo miluju,

jako přílohu dělám obyčejné nočky a je to skvělá bašta. A pokud jde o papriku, nedám dopustit na maďarskou uzenou, dá se sehnat v e-shopech.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 10:11
Re: Tohle jídlo miluju,

Také zajímavý tip, díky. R^

0 0
možnosti
V

vmt

12. 10. 2010 9:14
Mám tento recept

zděděný po tetě ze Znojma. Vynechte cibuli na začátku. Postup jinak zachovejte. Teď ono tajemství skvělé chuti. Do vypnuté omáčky nastrouhejte najemno syrovou cibuli. Zkuste to a nikdy to už nebudete vařit jinak.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

12. 10. 2010 9:16
Re: Mám tento recept

Zajímavá a lákavá myšlenka. Vyzkouším, díky.:-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

12. 10. 2010 8:47
kuře na paprice a kuře na smetaně jsou dvě

různá jídla: na paprice má základ jako na guláš a bez smetany a na smetaně základ jako na svíčkovou a smetanu. Nebo se mýlím?

0 0
možnosti
RH

spider999

12. 10. 2010 8:42
Tedy po ránu.....

Huš potvoro, to se dělá? Ještě není ani 9 a já už slintám do klávesnice...

0 0
možnosti