- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kuře na paprice, to je chuť mládí. Je to vlastně takový guláš z kuřecího masa. Já připravuji jen z kuřecích prsíček (nemám stehna rád), přidávám pálivou i sladkou papriku (výhradně kvalitní, maďarskou) a dávám jí hodně! Taky dávám přednost zakysané smetaně. Tohle jídlo se dá jíst s čímkoliv, těstoviny, knedlíky, brambory, rýže... Geniální.
k popisovanému receptu, tak to dělám tak, že dám upéct kuře s na drobno nakrájenými červenými paprikami, pak to co se vypeče rozmixuji , přidám trochu mleté papriky a dokončení a ochucení je přibližně stejné jak autor popisuje.
I to je zajimavý nápad. To zkusím také, to vypada moc zajímavě.
papriky (té jen trochu) dávám kari větší množství.Rodina se po tom může utlouct.Vzniklo to jednou z nedostatku papriky.
Kari je jistě zajímavé koření, ale to pak musíte ten pokrm přejmenovat na "Kuře na karice" :)
je jen JEDNO ! Pohlarich ztratil soudnost, snaha o zviditelnění z něj udělala šaška v kuchyni, který ztrácí kontakt s realitou. Zde je klasika : Cibulku do růžova, paprika, zpěnit, voda a vařit. Kuře naporcovat osolit a do základu a dusit do měkka. Maso vyjmout, zahustit jíškou a provařit. Přidat mléko a smetanu, dochutit, provařit, scedit, vložit maso, prohřát (zestručnělý recept). Zahuštěné omáčky provařujte min. 20 min., jsou pak lepší. Každá domácnost má svoji vlastní kuchyni, deset kuchařů neuvaří stejně stejné jídlo. Jako přílohu ke kuřeti na papr. mám já nejraději kyn. HK. K pečenému kuřeti zase rýži - vyzkoušejte !
Díky za příspěvek. Omáčku jsem nezahušťoval moukou, tedy nebylo třeba ji vařit tak dlouho. HK ja nemusim skoro vubec a ryzi ke kureti take ne. Kazdy clovek ma jinou chut a proti gustu zadny disputat. Nic nevnucuju ... ale vyzkousejte take :)
Paráda! Už mám článek v PDFku, o víkendu vařím Dobrou přílohou jsou také chlupaté knedlíky a dám tam i trochu pálivé papriky, aby měla omáčka trochu "šmrnc".
Dekuji. Urcite pak sem pridejte referenci jake to bylo.
jako přílohu dělám obyčejné nočky a je to skvělá bašta. A pokud jde o papriku, nedám dopustit na maďarskou uzenou, dá se sehnat v e-shopech.
zděděný po tetě ze Znojma. Vynechte cibuli na začátku. Postup jinak zachovejte. Teď ono tajemství skvělé chuti. Do vypnuté omáčky nastrouhejte najemno syrovou cibuli. Zkuste to a nikdy to už nebudete vařit jinak.
Zajímavá a lákavá myšlenka. Vyzkouším, díky.
různá jídla: na paprice má základ jako na guláš a bez smetany a na smetaně základ jako na svíčkovou a smetanu. Nebo se mýlím?
Huš potvoro, to se dělá? Ještě není ani 9 a já už slintám do klávesnice...