R.A.G. - Krevetová polévka s mandlemi a koprem

Rádi jíme ryby a když už se dělá ryba, bývá dost zbytků na rybí vývar. A co pak s ním? No existuje mnoho možností v oblasti polévek, dnes si ukážeme jednu z nich. Polévku s krevetami a mandlemi ochucenou koprem.

Co budeme na takovou krevetovou polévku pro 4 porce potřebovat?

1 lžíce přepuštěného másla

1 lžíce olivového oleje

2 mrkve

2 petržele

75 g nasekaných mandlí (nebo mandlí na plátky)

150 ml bílého vína

200g malých loupaných krevet

1l rybího vývaru (recept zde:)

šťáva z poloviny citronu

sůl, čerstvě mletý pepř, kopr

A nyní jak na to.

Mrkev a petřžel si nakrájíme na slabé nudličky přibližně stejné délky. Rozpustíme si máslo s olejem a dáme kořenovou zeleninu pozvolna restovat.

Mezitím si rozmrazíme a propláchneme krevety

Když začne zelenina zlátnout, přidáme mandle a orestujeme. Pozor mandle dlouho nedělají nic a pak se velice rychle pálí. Chceme je jen lehce orestovat, nechceme aby nám polévka zhořkla připálenými mandlemi.

Jakmile jsou mandle hotové, zastříkneme bílým vínem.

Necháme víno zcela vyvařit.

Poté přilijeme horký rybí vývar a povaříme zeleninu asi 15 min.

Úplně na závěr přidáme krevety a po půl minutě stáhneme z ohně. Krevety stačí jen spařit, dlouhým vařením jejich chuť a křupavost zničíme.

Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou a teprve na úplný konec před podáváním přidáme kopr.

Ihned podáváme.

Doubrou chuť.

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | neděle 30.1.2011 9:56 | karma článku: 14,52 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53