- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co budeme na takovou krevetovou polévku pro 4 porce potřebovat?
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžíce olivového oleje
2 mrkve
2 petržele
75 g nasekaných mandlí (nebo mandlí na plátky)
150 ml bílého vína
200g malých loupaných krevet
1l rybího vývaru (recept zde:)
šťáva z poloviny citronu
sůl, čerstvě mletý pepř, kopr
A nyní jak na to.
Mrkev a petřžel si nakrájíme na slabé nudličky přibližně stejné délky. Rozpustíme si máslo s olejem a dáme kořenovou zeleninu pozvolna restovat.
Mezitím si rozmrazíme a propláchneme krevety
Když začne zelenina zlátnout, přidáme mandle a orestujeme. Pozor mandle dlouho nedělají nic a pak se velice rychle pálí. Chceme je jen lehce orestovat, nechceme aby nám polévka zhořkla připálenými mandlemi.
Jakmile jsou mandle hotové, zastříkneme bílým vínem.
Necháme víno zcela vyvařit.
Poté přilijeme horký rybí vývar a povaříme zeleninu asi 15 min.
Úplně na závěr přidáme krevety a po půl minutě stáhneme z ohně. Krevety stačí jen spařit, dlouhým vařením jejich chuť a křupavost zničíme.
Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou a teprve na úplný konec před podáváním přidáme kopr.
Ihned podáváme.
Doubrou chuť.
Další články autora |
Radošovice, okres Benešov
3 450 000 Kč