- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Koňakové trubičky(c) Richard Kába
Co budeme na koňakové trubičky potřebovat?
120g másla
3 lžíce javorového syrupu (lze nahradit medem)
75g hladké mouky
100g pískového cukru
5 lžíc koňaku
1 lžíce mletého zázvoru
Nejprve si rozpustíme máslo a vmícháme syrup.
Vmícháme mouku, cukr, zázvor a koňak a umícháme hladké těsto. Necháme na mírně puštěné plotýnce, aby nám nevychladlo.
Na plech si dáme pečící papír a lžící přeneseme do každého rohu a jednu doprostřed a lžící nebo stěrkou rozmažeme na co nejslabší placičku. Mezitím si rozpálíme troubu na 180°C a dáme péct.
Pečeme ...
Pečeme až do zlatohněda. Když budou málo, budou se nám trubičky poté bortit.
Vyndáme z plechu z trouby a necháme chviličku vychladnout, než se zpevní okraj. Pak podebereme, vyndáme z plechu a otočíme, aby nám hezký vzorek zůstal nahoře. Podél rukojeti měchačky obtočíme. Přimáčkneme ve spoji a sundáme vyhladnout. Když bude těsto málo propečené, bude se bortit. Musíme pracovat rychle, protože jakmile ztvrdne, už to nepůjede. Pokud se Vám to stane, vraťte je ještě do trouby změknout.
No a takhle vypadají hotové. Dobrou chuť.
Další články autora |
Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...