- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co budeme na takovou dobrotu na 8 porcí potřebovat?
2l silného domácího kachního vývaru (vyrobíte ho stejně jako kuřecí, jenom z kachničky)
50g másla
1 mrkev
1 petržel
drůbky z kachny, nebo dvou (játra, srdce, ledviny, žaludek)
2 menší cibule
2 žloutky
1 stroužek česneku
domácí jíška
2dc mléka
muškátový oříšek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, listová petržel
Mrkev a petržel si nakrájíme na drobounké kostičky a dáme na malý oheň pomalu restovat na máslo.
Když nám mrkev pustí barvu, ...
... přisypeme najemno nakrájenou cibuli a dále restujeme.
Když nám cibulka zesklovatí, ...
... přidáme nadrobno nakrájené drůbky, a česnek, který nejprve rozplácneme nožem a pak nasekáme na maličké kousky. Společně zasmahneme.
Když je všechno hezky orestované, přidáme dvě lžíce jíšky (nebo lžíci mouky a jíšku vymícháme).
A začneme po malých částech vmíchávat vývar, ...
... dokud tam není všechen. Osolíme, opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Vaříme aspoň 40 minut, ...
... dokud nejsou drůbky měkké.
Připravíme si zvlášť do misky žloutky, ...
... rozkvedláme s mlékem a přilejeme za postupného míchání asi 2 naběračky polévky. Kdybychom žloutky nalili do polévky rovnou, tak se nám srazí.
Takto rozmíchané s mlékem a vývarem, můžeme opatrně vkvedlat do polévky. Od této chvíle se už polévka nesmí vařit klokotem.
Domácí nudle (viz.recept zde) si uvaříme zvlášť ve slané vodě. Přidáme do polévky, nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku, dochutíme ještě případně solí a pepřem, zamícháme ...
... a na úplný závěr přidáme pokrájenou listovou petržel.
Nyní již můžeme podávat. Dobrou chuť.
Klikněte pro prolog a obsah receptů
* - hláška, Houba TM
Další články autora |
Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...