- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A teď si opět nejprve povíme, co budeme potřebovat k výrobě pokrmu pro 2 osoby.
Na chřest:
svazek bílého chřestu
2 dcl bílého vína
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
Na salát:
2 menší vodnice
1/2 papáji
hrst rukoly
1 větší šalotka
1 menší citron
4 lžíce olivového extra panenského oleje
4 křepelčí vajíčka
1 lžička dijonské horčice
sůl, čerstvě mletý černý pepř, pažitka na ozdobení
Nejprve si připravíme chřest. Pokud není zcela čerstvý, vyplatí se oškrábat slupka.
Zároveň si rozdrtíme česnek (ze kterého samozřejme vyjmeme nejprve klíček) a nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme trochu oleje, chřest i česnek, osolíme a opepříme a krátce osmažíme.
Poté přilijeme bílé víno a pomalu vydusíme všechno víno. Chřest nám změkne a z vína zůstane lžíce husté omáčky.
Nyní si připravíme zálivku.
Šalotku nakrájíme najemno.
Přidáme lžičku dijonské hořčice a olivový olej a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu. Pokud ho dáme na 5 vteřin do mikrovlnky, tak nám půjde lépe vymačkat.
Osolíme, opepříme a řádně promícháme, do husté kaše.
Dáme si vařit křepelčí vajíčka ...
Rukolu omyjeme. (V tomto případě je to "baby" rukola ze zahrádky. Prostě, když se vám usypou semínka, tak je třeba protrhávat).
Nyní si vezmeme papáju. Tropické ovoce, které obsahuje hodně sacharidů a má lahodnou melounovou chuť. Rozkrojíme si plod a lžící vyškrábeme semena.
Vodnici i papáju nakrájíme na plátky.
Přidáme zálivku a osolíme a opepříme. Promícháme a přidáme i rukolu.
Na talíř servírujeme nejprve chřest, poté salát, navrch dáme vařejné křepelčí vajíčko, přelijeme omáčkou z chřestu a můžeme ozdobit pažitkou.
Dobrou chuť.
Klikněte pro prolog a obsah receptů
Další články autora |
Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...