Peklo s úředním šimlem, aneb jak založit občanské sdružení

Máte rádi benzín, adrenalin,motokáry, Schumacher,stupně vítězů, šampíčko a spol? Jak jsme založili občanské sdružení organizující závody motokár.

Protože máme rádi benzín, adrenalin, pravidla a pořádné závodění na motokárách, rozhodli jsme se po pěti letech organizování šampionátu KART RACE založit občanské sdružení.

Kdo rád motokáry a občas zajde do Radotína, Rychnova nad Kněžnou, Brna M-Paláce nebo do Lipníku nad Bečvou, ví, že svištět kvapem s helmou na hlavě motokárou je prostě báječná věc. Kolo za kolem zvyšovat své osobní maximum je fine, ale s opravdovými závody jezdců a týmů se to nedá srovnat.

My jsme právě na ty závody. Cílem je dostupná cena, jeden závod měsíčně, přesná a jednoznačná pravidla, fair play a pak je to krásný pocit stříkat šampusem z pódia. Večer si všichni soupeři podají ruce a je to báječná parta lidí. Jenže na dobré vůli pořádané závody začaly být nereálné a tak jsme se rozhodli založit občanské sdružení.

První věcí jsou stanovy, které musí schválit ministerstvo vnitra. Nechtěli jsme riskovat a "půjčili" si stanovy od již zaregistrovaného spřáteleného sdružení. Vzhledem k tomu, že těm před lety samotnou formuci vyrobili právě úředníci z ministerstva, nečekali jsme problémy. Joj to bylo ale překvapení, kdyřž ministerstvo poslalo stránku připomínek. (ke svému vlastnímu textu). No implementovali jsme právníka a hned na podruhé to klaplo. 

Následoval ustanovující sjezd,  volba nového vedení a "programu" a můžeme vyrazit. Nová sezona je přede dveřmi a nové týmy a zájemci o rychlou jízdu se mohou hlásit až do půlku června. Sláva. Boj nad úřednickým šimlem je dobojován a my jsme vítězi.

www.kartrace.cz - posuďte sami a třeba se i přidejte k nám.

Autor: Richard Kába | úterý 19.5.2009 14:00 | karma článku: 12,00 | přečteno: 2581x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53