K čertu s rovnoprávností mužů a žen ! Jó a delfínka na třicet

Všechny cesty do pekel jsou dlážděny dobrými úmysly.

Včera jsem se dočetl, že Evropský parlament přijal zprávu o vlivu marketingu a reklamy na rovnost mužů a žen. Podle této zprávy je tím nejhorším zlem tohoto světa, které způsobuje, že jsou ženy diskriminovány, právě marketing a reklama. Začínám být pomalu alergický na pojem genderový stereotyp a výzvy po jeho vymýcení. 

Klikněte pro originál zprávy, máte-li na to žaludek.

Souhlasím s tím, že ženy by měly být stejně ohodnoceny za stejně odvedenou práci, souhlasím s tím, aby nebyly diskriminovány na pracovišti, při přijímacích pohovorech apod apod apod ... stejně jako nepovažuji za přípustnou žádnou jinou diskriminaci.

Ale směr, kterým se vydává Evropský parlament mě děsí. Kde se mašinérie zastaví. Nejprve zakážeme reklamu - třeba reklamu na Fernet (nad kterou se onehdá jedna potrefená paní zavzdušňovala na Blistech). Jasně - v ideálním světe ženu vypustit - to je naprosto nevhodné. Stejně nevhodné jsou v zásadě všechny reklamy na pivo, žádná partička chlapů - co ženy, také mají právo v reklamě chlastat a trávit čas v hospodě. A jdeme dál - jogurty - proč tu "aktýviji" doporučují jenom ženy? V žádném případě, tam musí hrát i muži. Reklama na prací prášek - jistě. Že chlapi rádi perou, už jsem zahlédl. Obávám se, že v reklamě na menstruační vložky bude také nutné, aby alespoň v polovině případů hráli muži. O reklamě třeba na prezervativy snad už ani nedumám ...

Ale já se ptám ... až vyčistíme reklamu od toho špatného vzoru špinavého bezpráví, kam dál? Začneme cenzurovat starší díla. Třeba Boženu Němcovou a Babičku. Žena v domácnosti? Nepřípustné ! Zákaz sledování pro děti a muže a vysílat pouze po 22:00 hodině. A můžeme pokračovat dál ...

Předpokládám, že v příštím historickém velkofilmu bude tvořit počítačem generovaný kompars polovina bojovníků a polovina bojovnic ...(tzv. počítačem genderováno) :)

Na mysl mi přichází ještě klasický polský film Sexmise ... Nezačnou se třeba naši pravnuci učit ve škole, že Karel IV. byla žena? 

Dále už snad ani nepřemýšlím ... 

... jó a delfínka na třicet !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | čtvrtek 11.9.2008 11:40 | karma článku: 24,85 | přečteno: 1636x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53