F1: McLaren dal kopačky Mercedesu, nikoli obráceně, říká Ron Dennis

Bývalý šéf týmu McLaren Ron Dennis pojal úmysl vysvětlit blíže loňský "rozpad" vztahu McLaren x Mercedes-Benz. Partnerství, které začalo v roce 1996 a během let stále sílilo, loni vyvrcholilo tím, že Mercedes prodal svůj podíl v McLarenu, aby koupil tým čerstvých šampionů Brawn GP. Ten ihned přejmenoval na Mercedes GP. Dosud se předpokládalo, že se pro změnu rozhodl Mercedes-Benz, nicméně Ron Dennis říká, že situace byla přesně opačná.

Slavnostní poedstavení vozu F1 Mercedes GP.Mercedes GP

"Neustále chtěli mít kontrolu nad McLarenem a my jsme jim vytrvale říkali, že chceme McLaren ovládat sami."

"Čím více to chtěli, tím méně jsme jim to chtěli dát. Protože zkoumáte, co by se mohlo stát ... jejich řízení nemusí být vždy produktivní. CEO se může přes noc změnit. Dal jsem této společnosti 30 let svého života, je tu velké množství přátel a lidí, kteří jsou mi blízko a tak dal jsem Mercedesu jednoznačně najevo, stejně jako jiným akcionářům, že nejsme na prodej. Vždy po tom prahli."

"My jsme to inciovali, my jsme chtěli být nezávislí. Nakonec to byla win-win situace. Byli jsme integrovaný partner Mercedesu a stále jsme. Na trati jsme soupeři, ale stále blízcí přítelé."

"Oni teď mají přesně to, co chtěli: tým grand prix, který je plně v jejich moci - a my máme stálou dodávku motorů a možnost propagovat naše produkty pod vlastní značkou McLaren."

"Nakonec bylo také vyústění vlastně logické," dodal Ron Dennis.

Zdroj a foto: Mercedes GP

Autor: Richard Kába | středa 14.4.2010 9:40 | karma článku: 7,06 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53