F1: Lotus nasadí vylepšený vůz podle plánu v Barceloně

Nejúspěšnější z nováčků, tým Lotus, nasadí v Barceloně zásadně upravený vůz. To všechno navzdory logistickým problémům, které nastaly díky výluce letecké dopravy v Evropě v uplynulém týdnu kvůli islandské sopce.

Tým Lotus vyhlašoval, že díky nedostatku času před sezonou vystavěl velmi robusní vůz, s důrazem na spolehlivost. Do Barcelony proto Mike Gascoyne naplánoval zásadní upgrade, který by měl výrazně pomoci. Kvůli problémům s leteckou přepravou však hrozilo riziko, že by nasazení nově upraveného vozu mohlo být ohroženo. Situaci pomohl vyřešit vlastník týmu Tony Fernandes, který využil vlastní leteckou společnost Air Asia a naplánoval zvláštní charterové lety pro osazenstvo F1 zpět do Evropy.

"Nejprve bych chěl poděkovat jméněm celého týmu Tonymu a Air Asia, který nás vzal doslova pod svá křídla a dostal nás rychle domů," prohlásil Mike Gascoyne. "S jejich pomocí jsme měli jen malé změny našeho cestovního plánu a minimalizovali jsme tak dopad, který by jinak nastal na naši schopnost pracovat podle plánu na přípravě pro Barcelonu. Všichni v Malajsii odvedli obrovský kus práce a pomohli nám dostat se odtud."

"Bude to standardní procedura rozbalit všechny zásilky, které dorazily z Číny a budeme se věnovat vylepšenému balíčku pro Barcelonu u obou vozů. Tak jako tak jsme rádi, že jsme doma a můžeme se soustředit na svou práci, než se obávat rozmarům přírody."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | pátek 23.4.2010 9:35 | karma článku: 7,78 | přečteno: 808x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53