F1: Kubicův stav by se měl začít rychle lepšit po poslední operaci

Robert Kubica má před sebou poslední operaci. Bude se konat koncem srpna a půjde při ní o finální operaci lokte. Poté Kubicu čeká rehabilitace a jeho stav by se měl začít rychle lepšit.

Riccardo Ceccarelli, Kubicův ošetřující lékař prohlásil, že operace by měla zásadním způsobem zvýšit pohyblivost lokte. Navíc je zcela přesvědčen, že zákrok bude úspěšný a umožní Kubicovi kompletní rehabilitaci. Doteď byla velmi úspěšně věnována velká péče zbylým částem poraněné ruky.

"Dokud byl loket blokovaný, neměli jsme šanci pracovat na kompletní rehabilitaci, kterou bychom nasadili za jiných okolností," vysvětlil Ceccarelli pro Autosport.

"Ostatní klouby jsme nicméně dokázali rozpohybovat, jak jen to bylo možné a našim cílem bude maximální flexibilita a zaměření na budování co největší svalové hmoty, jakmile bude loket odblokován."

Robert Kubica utrpěl devastující zranění při nešťastné havárii v rallye 6. února. Celý formulový paddock od té přeje polskému jezdci brzké uzdravení a všichni se těší, až se Kubica posadí zpět do vozu Formule 1. To se však stane pravděpodobně nejdříve v příští sezoně.

Vzhledem k rozsahu zranění se však najde i mnoho insiderů, kteří se domnívají, že se Kubica zpátky k opravdovému závodění a boji o vítězství ve Formuli 1 již nikdy nevrátí. Například nejlepší český motoristický novinář Petr Minařík mi nedávno při rozhovoru o Kubicovi řekl: "Historie Formule 1 pamatuje i mnohem méně vážná zranění, která poté ale neumožnila jezdcům vrátit se k bojům o vítězství. To zranění bylo tak rozsáhlé, že já osobně nevěřím, že se Kubica ještě vrátí. Přál bych mu samozřejmě,aby opět vítězil, ale moc tomu nevěřím."

Autor: Richard Kába | čtvrtek 18.8.2011 12:59 | karma článku: 5,93 | přečteno: 1197x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53