F1: Krátká glosa mezi dvěma evropskými závody

Nekřižujte mě za tento článek, bude to jen takové neplynulé chrlení úvah, vztahujících se na zprávy mezi Španělskem a Monakem. Mercedes GP se prý raduje, že Schumacher je zpět. Michael je zpět už od Bahrajnu a nemám dojem, že se ve Španělsku událo něco zásadního.

Michael Schumacher, Velká cena Španilska 2010Mercedes GP

Ať už je na vině nový vývoj, nebo jiný faktor, tým šel výkonostně dolů a Schumacher si vyměnil roli s Rosbergem. Schumacher se kvalifikoval i dokončil závod na horší pozici než dosud jezdil Rosberg a Rosberg zase dopadl hůře než v začátku sezóny Schumacher. Nevidím důvod k radosti, pokud tedy za jediný cíl týmu nemáme považovat skutečnost, že hyperhvězda nadživotní velikosti Schumacher poráží Rosberga.

Kvalifikace v Monaku se nezmění. Byly tady slyšet hlasy, že nám letos jezdí moc aut a nové týmy, že jsou příliš pomalé, a že by to chtělo rozdělit první kolo kvalifikace na dvě desetiminutovky. Lotus byl proti a má pravdu. Protože proč nejít dál a neudělat také dva závody? Stejně se těch šest vzadu jenom plete. A navíc, kdyby se radikálně změnilo počasí uprostřed té rozpůlené kvalifikace, klidně by se mohlo stát, že těch šest pomalých se popere o pole position. Já nevím, není to zas až tolik let, kdy na startu stálo více aut než letos, ti nejpomalejší v kvalifikaci ztrácely deset i více vteřin a kvalifikace nebyla ani vícekolová. Jen chlapci ukažte co umíte a v nejhorším bude startovní rošt aspoň trošku zajímavý.

Ferrari chce řešit, proč Massa tolik ztrácí na Alonsa. Může to být nastavením vozu, jeho charakteristikou, může to být prostou adaptací a také nelze vyloučit, že prostě ten (tak často nepopulární Španěl), je prostě zatraceně dobrej pilot. Nevylučoval bych ani dopad Massovy loňské havárie. Prostě těžko říct. Takže hodně štěstí milí technici.

No a na závěr naše želízko v ohni GP2. Velká lístost, Pepík má prostě ty první závody sezony prokleté. Ale snad se ještě blýskne na lepší časy. Patři ke třem nejmladším v šampionátu a pro latentní pochybovače a srovnávače, Tomáš Enge byl o čtyři roky starší, když vstoupil do F3000 a 4 sezony čekal na téměř dokonalý úspěch. Ano Hamilton vyhrál v první sezoně, ale vono s ARTem se také lecos dá jinak ... dočkejme času a držme palce, už v Monaku může být všechno jinak.

Zdroj: www.autosport.com
Foto: Mercedes GP

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | pondělí 10.5.2010 17:46 | karma článku: 7,55 | přečteno: 1179x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53