F1: Fry: "Red Bull by se měl přestat střílet do vlastních nohou."

Po uplynulých dvou závodních víkendech se mírně vyostřila situace v týmu Red Bull mezi oběma jezdci a zároveň mezi týmem a Markem Webberem. Na toto téma se vyjadřuje kde kdo, novináři, fanoušci a také někteří insideři. Naposledy přišel se svou troškou do mlýna Nick Fry. Je to osoba povolaná, neboť stejně jako letos Red Bull, tak i loni Brawn GP dominoval rychlostí svého vozu šampionátu a situace mezi se zvládnutím obou jezdců bojujících o titul se také v určitý okamžik sezóny mírně vyostřila. Fry radí Red Bullu situaci rychle vyřešit.

"Na jednu stranu s nimi soucítím," prohlásil Nick Fry, když vzpomenul na situaci z loňska, kdy se Rubens Barrichello ohradil vůči týmu po změně strategie jeho týmového kolegy, která se ukázala být efektivnější.

"Jedna z nejdůležitějších věcí nicméně je, přestat se střílet do vlastních nohou. Jenom když se na to díváte z venku, vypadá to, že v případě Red Bullu si přidělávají spoustu zbytečných problémů."

"Mají jednoznačně nejrychlejší vůz o docela slušný rozdíl a měli by být v šampionátu před námi všemi, nicméně nejsou. Takže se na to musí sebekriticky podívat a uvědomit si, co dělají špatně."

"Bojují sami proti sobě - což je velmi povzbuzující pro nás ostatní, ale není to věc, která by byla v jejich zájmu."

"Samozřejmě nevidím, co se děje uvnitř týmu, ale jednoznačně potřebují dobrou komunikaci s jezdci a mezi třemi úrovněmi vedení - protože je tady technická stránka, stránka týmového vedení a pak Red Bull. Měli by začít společně pracovat na tom, jak usměrnit jejich potíže, pokud chtějí porazit McLaren."

"McLaren je jednoznačně obrovská hrozba. Jsou nesmírně dobře organizováni, jsou skvělý tým a vyhráli již mnoho šampionátů - takže porazit je vyžaduje obrovské nasazení. Red Bull by měl zareagovat rychle, protože by mohli být brzy mnohem více vpředu."

Co se týče jezdců, Nick Fry si myslí, že je třeba lépe řídit jezdce a jako primární úkol je zabránit kontroverzním situacím.

"Myslím, že jakýkoli manažerský problém a to je skutečně to, o co tu jde, je třeba zarazit hned při zrodu. Jakmile to rozbují, může to velmi rychle přerůst přes hlavu."

"Když jsme v minulosti měli problémy, ihned jsme učinili diskuzi s vedením a rychle dali najevo svůj pohled na věc. Nakonec my vedeme tým, nikoli jezdci. Oni jsou neuvěřitelně důležitou součástí týmu, ale nejsou tým: A toto musí být naprosto jasné. Jakmile se to vymkne, nastanou velké problémy."

Co se týče Webberových řečí po závodě, Fry má na to jednoznačný názor: "Domnívám se, že by to vyřešilo pár rozhovorů za zavřenými dveřmi. Toto jsou diskuze, které se musí udát za zavřenými dveřmi, nikoli na veřejnosti."

"Myslím, že Red Bull má dva skvělé jezdce a oba jsou také velké individuality. Oba jsou velmi konkurenceschopní a mají nejlepší vůz. Takže by měli být schopní vyhrát."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | úterý 13.7.2010 16:57 | karma článku: 8,20 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53