F1: Ferrari bylo instruováno pustit Kubicu zpátky přes Alonsa

Během závodu v Silvestertone se Fernando Alonso dostal před pomalejšího Roberta Kubicu za cenu zkrácení šikany, za čež jej později čekal trest, který navíc přišel v nejnevhodnější moment závodu, fázi safety caru, resp. těsně po ní. Tým Ferrari dosud nebyl spokojený s rychlostí rozhodnutí komisařů, nicméně Charlie Whiting z FIA prohlásil, že chyba byla na straně týmu Ferrari, který odmítl pustit Kubicu zpět před Alonsa.

Řekli jsme Ferrari třikrát, že podle našeho mínění by měl přepustit pozici zpět Kubicovi," svědčil Whiting v rozhovoru pro časopis Autosprint.

"A řekli jsme jim to okamžitě, ihned po tom předjížděcím manévru. Vysílačkou jsem jim dosvědčil, že pokud pustí pozici zpět, nebude následovat žádná intervence komisařů."

"Ale oni to neudělali a při třetí komunikaci řekli, že Kubica už je příliš pozadu, aby mu přenechali pozici."

"Takže není pravda, že komisaři příliš dlouho rozhodovali. Podle nás to bylo zřejmé okamžitě: Alonso získal výhodu zkrácením trati."

Principál týmu Ferrari Stefano Domenicali prohlásil, že tým nepožádal Alonsa pustit Kubicu zpět, protože necítil, že by španělský jezdec získal nějakou výhodu.

"Snažil se být agresivní a předjet a všichni si stále stěžují, že jezdci nejsou dost agresivní a že je málo předjíždění a tak dále a v ten okamžik jsme jako obvykle diskutovali situaci s ředitelstvím závodu, abychom zkontrolovali jejich názor," prohlásil Domenicali.

"A jako obvykle jsme v pravý čas diskutovali situaci s ředitelstvím závodu, aby učinili rozhodnutí. A okamžik, kdy ředitelství závodu vydalo instrukce přenechat pozici Robertovi, bylo jasné, že Robert  už ztratil příliš mnoho času - evidentně měl technický problém a zpomaloval. Tak jsme situaci viděli my."

Zdroj: www.autosport.com

Autor: Richard Kába | úterý 13.7.2010 18:13 | karma článku: 9,73 | přečteno: 1012x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53