Čtvrtý den v Paříži

Podle předpokladu jsme dnes opět odjeli do Disneylandu. V metru a RER se už orientujeme jako doma na Můstku, jako rození Pařížané. Navzdory podivným předpovědem počasí, zdá se, že v Disneylandu je počasí v ceně. V Paříži po ránu krutě foukalo a ačkoli slunečno, byla zima, jakmile jsme dorazili do parku, slunce a takřka bezvětří.

Nejprve jsme zařadili druhý park, Walt Disney Studios. Ted už víme, že lístky stačili levnější, protože se to nedá projít všechno za dva dny. Optimální by byly 2 nebo 3 dny v Disneylandu a aspoň jeden celý ve Walt Disney Studios, ale tak zase někdy příště. Studio Walta Disneyho je spíš pro větší děti, navíc byla spousta atrakcí zavřená. Takže jsme to zvládli za dopoledne a pak už vyrazili zpět, stihnout co jsme nezvládli včera.

Odpoledne jsme si dali obědovečeři ve steakárně a ačkoli jsme museli čekat na volný stůl, pěkně jsme si pošmákli. Jířa si dala double chicken steak na curry, já zase beef 58 hours, Sára byla mimo oběd i večeři, takže si dala s námi jen maso. Hovězí steak byl naprosto skvělý, nelze popsat slovy. K tomu jsme dali samozřejmě pivečko a poté Creme Bruele ... pro srovnání s tím, který jsem dělal doma. Rozdíl byl ten, že oni ho polili nějakým koňakem a připalovací efekt udělali tak, že to v misce zapálili. Výsledek byl koňakově nahořklá chuť. Nešel bych touto cestou, je to jen na efekt.

Nakonec nám zbyl čas na tři Sáry nejoblíbenější atrakce znovu, poslední dvakrát. Pak jsme se zastavili pořídit pár suvenýrů a dárků pozůstalým a tradá zpátky.

Zítra to tu balíme, ještě nemáme program na dopoledne, možná ještě někam vyrazíme. Každopádně 14:50 odlétáme směr Prague ...

Takže "orevuár"

Foto zde:

 

 

 

Autor: Richard Kába | středa 16.6.2010 21:50 | karma článku: 5,15 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53