Diskuse

Jen ať jdou

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

vaťák

25. 11. 2010 21:26
Zdravím

Nejen lékaři dlouho studují. Takoví právníci, kteří chtějí být soudci to mají také nadlouho. Podobně psychologové, ti také začínají po škole od nuly a než si mohou otevřít svou praxi, tak se načekají. Architektura se studuje šest let a Ing.arch. pak roky dělá v lepším ateliéru děvče pro všechno...

Lékařům bych přál vyšší plat, stejně jako učitelům a dalším. Jen mi vadí, že poslední dobou mám pocit, že když se člověk stane lékařem, je najednou něco víc než ti obyčejní lidé.

Díky za článek, je to pohled očima mladého člověk. Já už takového pohledu v mých letech a s mýma očima nejsem schopen. R^

0 0
možnosti
F

Ferminor

25. 11. 2010 21:45
Re: Zdravím

Mladé oči vidí moc a zároveň málo. Je spousta povolání by si zasloužili více. Na druhou stranu asi je to náš úděl být po škole nikdo a postupně se vypracovat. Stejně tak je asi náš úděl se ozvat i kdyby to mělo být bez momentálního účinku. Důležité je se asi ozvat. Já nemůžu změnit, ale můžu diskutovat. Tak proč ne.. Každopádně děkuji za reakci. Pozn. Toto není kritika jiného článku tady na blozích, jen další pohled.

0 0
možnosti
S

solway

25. 11. 2010 21:01
Jak to ti vyčerpaní lékaři stíhají ?

Ústavní lékaři si stěžují na přetížení a vyčerpanost, ale každý druhý-třetí  má ještě soukromou praxi,kterou v pohodě zvládá. Tak kde je zakopaný pes ? A další - na Západě při poměrném počtu lékařů mají tito podstatně méně přesčasů. Jak to všechno jde dohromady ?

0 0
možnosti
F

Ferminor

25. 11. 2010 21:21
Re: Jak to ti vyčerpaní lékaři stíhají ?

Tak to jistě víte, jakým způsobem je placené zdravotnictví na západě (a tím myslím konkrétně USA, nevím, jak to bylo myšleno vámi). To samo o sobě je docela dobrá odpověď na přesčasy. :)

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

25. 11. 2010 20:54
Souhlasím

Ať si to zkusí. V Německu se jich chytí jen pár a Ti ostatní se brzo rádi vrátí. Asi ještě bude kam. I když bych byl radši, kdyby se na uvolněná místa dostali lékaři, kteří mají zájem nás pacienty léčit. A ne lékaři, kteří v nemocnici budou jen přežívat, než si najdou práci jinde.

0 0
možnosti
F

Ferminor

25. 11. 2010 21:30
Re: Souhlasím

Tak Německo je blízko, zdravotnictví je tam v dosti ohledech docela podobné. Ale překvapivě jsou tam čeští lékaři vítaní. Nevím, nakolik se jim bude chtít vracet. Nicméně je pravdou, že pokud se pacient necítí být léčen, je to mrzuté. Nadruhou, stranu můžeme opravdu objektivně porovnat naši lékařskou péči a péči jinde? Já tolikrát hospitalizován v zahraničí nebyl. Snad vy máte více zkušeností,i když vám samozřejmě nic špatného nepřeji, abyste to mohl posoudit...

0 0
možnosti
M

matej.slanina

25. 11. 2010 19:56
Autore, mate vse vsem

naprostou pravdu!

Karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 810x
Student, bez letitých zkušeností, ale s nadhledem, který má rád dobré čtení, pohodovou hudbu, jídlo, spánek a lidi.

Seznam rubrik