Radovat se z nemuslimské střílečky není chytré

Reaguji na triumfální výkřiky typu: „Ha, a žádný muslim, žádný migrant“, které se objeví vždy, když se násilí dopustí nějaký domorodec evropského původu.

Stále častější výskyt těchto událostí poslouží jako důkaz, že terorismus nemá s islámem, ani migrací nic společného. „Vždyť střílí (případně bodají) lidé s různým civilizačním pozadím. Nedá se připsat jen jedněm,“ říkají.

Tvrzení dává smysl, pokud se na celou věc díváme optikou, která nám káže najít ty dobré a ty zlé. Optikou, která jedny vykreslí jako pachatele a druhé jako oběti.

Já se však domnívám, že ti z nás, kteří posledních dvacet let varují před migrací, činí tak s vědomím, že v určitém okamžiku se stanou pachateli, stejně jako oběťmi, v podstatě všichni. Nakonec totiž dosáhneme stavu společnosti, jaký byl v Bosně, nebo Jugoslávii v devadesátých letech. Také tam se dnes jen těžko dá ukázat na ty, kteří jsou pouze čistí a ty, kteří jsou pouze zlí.  

Zabíjení spáchané čistokrevným Němcem, není žádným důkazem, že s migrací nemá nic společného, neboť je to fenomén všech extremistů s jakýmkoli ideovým pozadím. Ve skutečnosti je to naopak. Zabíjení spáchané čistokrevným Němcem je potvrzením, že zavřít do jedné místnosti lidi, kteří spolu neumí a nechtějí žít, vygeneruje jen konflikt.

Samozřejmě že každá společnost a každý národ zahrnuje jedince, jejichž mentální kondice je někde u kraje Gaussovy křivky zobrazující duševní zdraví. Ti se v nestabilních dobách aktivují a začnou jednat. Jen jsou dnes ovlivněni tím, co vidí v médiích a tak se vydají střílet, zatímco dříve by se šli poprat do hospody, nebo by maximálně rozmlátili auto.

Destabilizace společnosti jakkoli, avšak nadměrnou a obyvatele zatěžující migrací obzvlášť, prostě povede k pocitu napětí, nepohody a nenávisti, která poroste a bude se posilovat zpětnovazebním mechanizmem, po každém podobném útoku kterékoli ze zúčastněných stran. Tak to prostě je a máme pro to důkazy na desítkách míst na světě dnes i v minulosti. Někteří muslimové pak budou mít pochopení pro muslimské útočníky a někteří Evropané budou mít pochopení pro ty „naše“ útočníky. Ale ona už to časem vůbec nebude bitva dobra se zlem, ale jen bitva o moc, území, zdroje, nadvládu, společenský řád.

Každá střílečka, ať už provedená z důvodu nenávisti k západu, nebo z důvodu nenávisti k „těm co přicházejí“, jde na vrub nezodpovědnému sociálnímu inženýrství. Na tom se po dnešku vůbec nic nezměnilo.

Autor: Oto Jurnečka | čtvrtek 20.2.2020 14:51 | karma článku: 40,51 | přečteno: 1911x
  • Další články autora

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

6.7.2023 v 12:36 | Karma: 30,40

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

6.7.2023 v 11:33 | Karma: 14,23

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

5.7.2023 v 13:44 | Karma: 14,20

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

4.7.2023 v 15:04 | Karma: 17,24

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - I

3.7.2023 v 11:49 | Karma: 19,93