Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P69e28t93r 10Č20a15j22k71a

5. 4. 2015 22:29

Velmi dobrý článek a tady je karma za něj. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, kdy a jestli se zdecimované české elity znovuvytvoří. Ať už ty intelektuální, nebo ty s odpovědností za hospodářství a rozvoj.

Dneska elity téměř nemáme, což je spojeno s historickým vývojem ve 20. století. Máme jen lidi, kteří mají moc. A s tou je těžké umět zacházet.

0 0
možnosti
PZ

podle mě není třeba čekat až se "znovuvytvoří elity", chytrých lidí je dost, spíš je otázka jak to udělat, aby ti co rozhodují měli a cítili i odpovědnost z dlouhodobého hlediska, jak o tom píše autor blogu... Takový náčelník kmene (a další tehdejší elity) zvažovali svá rozhodnutí i z hlediska prospěchu pro jejich děti..., a dnes ? - ti co rozhodují mají děti např. v Bruselské soukromé škole, a když se něco posere, tak ví že záleží jen na tom kolik mají peněz, aby se mohli přestěhovat jinam...

0 0
možnosti
PZ

ANO, karma  R^

díky, jeden z nejlepších článků/blogů co jsem za poslední týdny četl. Jsně přesně a srozumitelně popsán hlavní problém (nejen) našeho současného státu, o EU ani nemluvě, tam je to "na kvadrát"

1 0
možnosti
PZ

omluva za dabl, nějak mi zahaproval systém a myslel jsem, že jsem zase klikl na regiony a zmizelo to, a ono si to dalo jen načas :-/

0 0
možnosti
PZ

ANO,  karma R^

díky, jeden z nejlepších článků co jsem tu za poslední týdny četl, výborně, srozumitelně a přehledně popsán hlavní problém nejen našeho dnešního státu (EU má ten problém "na kvadrát" jak se říká)

0 0
možnosti
Foto

To je jednoduché. Dokud budou za elity považovány ty skupiny lidí, které ve skutečnosti žádnými elitami nejsou, budou "elity" selhávat neustále.

0 0
možnosti

Názorný příklad Řijnová revoluce v Rusku ruské elity byli vyvražděny nastoupili mužici a dělnická třída.Tahle vrstva byla základ státu.Dodnes se inteligence Ruska potýká s problémy.Čím větší magor tim vyšší funkce.

0 0
možnosti
Foto

Je otázkou, zda došlo k nějaké škodě. Tak psal TGM do Ameriky z Ruska: Znám bolševiky, ale ostatní nejsou lepší.

0 0
možnosti
VM

Prvně bych areagoval na pana Hledíka. Vůl vzniká tak, že ho z-volíme. Tedy většina "jich" je naším dílem, respektive kolektivním dílem, já už volit nechodím, mám k tomu své důvody a mimo jiné mě inspiroval Jaroslav Dušek. Ale k těm piramidám, uprchlíkům a tedy multikulturám. Společnost, která si neváží vrstvy, která produkuje a upřednostňuje makléře a komedianty všejakého ražení je dříve či později odsouzena k sebezničení. Co se týká "multikulturizmu" je to naprosté pohrdání dějinami a ignorance poučení z dějin. Protože už Babylon ukázal, že multikulti nefunguje. A to současné zákony vynucené fungování je jenom oddálení ještě většího "výbuchu".

3 0
možnosti
JH

J46a51n 85H84l73e58d77í17k

3. 4. 2015 12:07

v primitivním Česku se z vola stane VIP, národní veličinou ten, kdo dokáže vtíravě mluvit, kecat nonstop.  Slibovat, protivníky lživě napadat, urážet, a nepustit ke slovu. Pak zařídit v rozhlase a televizi-- nepustit k mikrofonu ty, kteří mluví reálně a nic nemohou slíbit. Je to nekalý kšeft.

3 0
možnosti
Foto

Národní elity nikdy neexistovali. Abyste prokázal opak, musel byste vyvrátit základní teorém veřejné volby, že jednotlivci vždy sledují ve veřejném prostoru své krátkozraké zájmy, přičemž na rozdíl od trhu skrývají své preference.

Co s tím uděláte pane autore? Je to to na Nobelovku za ekonomii, která není Nobelovkou.

1 1
možnosti
MH

Váš argument lze jednoduše rozebrat mimo jiné např. prostou definicí národní elity. Samozřejmě, že elity vždy existovaly a na tom nic nemění fakt, že mohly klidně sledovat své vlastní zájmy, jak se mylně domníváte. Z toho, co píšete, je jasné, že jste utrpěl spíše jen ekonomické vzdělání, což, neuražte se, bývá k pochopení složitějších souvislostí, spíše na škodu.

0 0
možnosti

Oto,a ty patříš kam ?

0 0
možnosti
OJ

Do té základny. V podstatě takový dělník u PC.. Nestydím se za to. Každá část pyramidy je potřeba.., pokud plní svoji funkci..

2 0
možnosti