Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Antiislamisti, neradujte se z problémů Bloku proti Islámu

Blok proti Islámu má problémy a já si všiml, že mnoho lidí z toho má radost. Pokud jsou to sluníčka, multikulturalisté a latentní čeští muslimové, tak tomu rozumím. 

Co mě ale mrzí je, že zadostiučinění projevují také ti, kteří patří k nám a Islám u nás nechtějí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Příkladem budiž např. Lukáš Lhoťan. Já nevím co si o něm přesně myslet, neznám ho. Nevím, zda je jeho rekonverze od Islámu opravdová, podle jeho fundovaných článků se zdá, že ano. Ovšem přesto že on lépe než kdokoli z nás ví o čem ona hrozba je, protože Islám poznal zevnitř i on se zaplétá do osobních sporů a konfliktů.

A není sám. Ve facebookových komunitách, kde jsou lidé, kteří deklarují, že chtějí udělat maximum pro to, aby se u nás Islám nezabydlel, tak po onom rozkolu v BPI vyjadřují svoji radost a triumfují, že jimi neoblíbená část hnutí něco pokazila, nebo je mimo hru a podobně.

Jaká malichernost!

Antiislamizační a protiimigrantské  hnutí nebylo až dosud děláno zkušenými politiky, ale pouhými nadšenci. Proto také – a to je třeba zdůraznit – amatéry a politickými začátečníky. A jako takové podlehlo tomu, co v nějaký moment potká každou začínající politickou sílu, zejména takovou, která je establishmentu nepříjemná.

Problémy prostě přijít musely, tak jako svého času dostihly německou Pegidu, ale i Alternativu pro Německo, tak jako potkaly rakouské Svobodné i francouzkou Front National

------------------------------------------------------------

A příčiny?

1. Na prvním místě rozhodně onen amatérismus a nezkušenost.

2. Úplně bych nevylučoval ani určitou pozornost bezpečnostních složek. Nechci z toho dělat špionážní bulvár, ale z doby minulé, kdy působila například Národní strana vím, že se děly věci, jako infiltrování nežádoucího subjektu člověkem, který například veřejně říká nepřijatelné a žalovatelné výroky. Nebo vytváří konflikty a podobně. Pravdou ovšem je, že zkušení lidé by měli být schopni si s tímto poradit a zdá se, že žádného „agenta provokatéra“ ke svému rozkladu ani nepotřebujeme. :(

3. Přílišné ambice. Je to k nevíře, čekal bych, že oportunisté se hrnou zásadně jen do pěkně rozjetých projektů, nikoliv do takových, které je teprve třeba mravenčí prací rozjet, věnovat tomu spoustu volného času a nevědět, jestli je to vůbec k něčemu. Přesto se zdá, že je tomu tak. Vyčůránci co se chtějí svézt jsou zkrátka všude, není tedy důvod očekávat, že se tomuto hnutí vyhnou. A dokonce i oni mohou myslet vážně svoje obavy a nechuť k islámu. Škodí ale tím, že pro svůj prospěch jsou ochotni udělat kompromisy, které by jinak neudělali. A opět – zdravý subjekt by existenci takových lidí měl ustát. Pokud v něm bude více těch altruistů ochotných pro věc makat, tak přežije. Stejně jako přežije jen taková společnost, kde parazitů je jen menšina.

------------------------------------------------------------

Když se podívám na všechny tři body, vidím že mají jedno společné. Je to prostě lidský faktor. Ten je tou silou, když lidé dobrovolně a zadarmo něco dělají, ale i slabinou, když lidé dělají chyby a dopouští se chybného úsudku. Lidé prostě mají chyby. To platí nejen v antiislámském hnutí, ale v jakémkoli společenství. Je to boj o to, zda převáží to zdravé, nebo to shnilé.

Proto vy všichni, komu leží budoucnost našeho prostoru na srdci a kdo si přeje, abychom dokázali vzdorovat trendu, který vidíme v Evropě: Prosím vás! Neradujte se z našich problémů, protože jsou to i vaše problémy! Většina z nás dělá co je v jejich silách a přesto jsme se dopustili chyb, které nakonec vedly k rozkolu. Odpusťte nám to a pomozte pokračovat v práci!

Nechť se posmívají a radují Dienstbierové a Halíci. U nich tomu rozumím. Jsme pro ně, spolu s většinou národa, plebsem a nepřítelem, kterého je třeba převálcovat.  Ale vy, kdo se s námi ztotožňujete v našich cílech, vy vězte, že na organizačních turbulencích zase tolik nezáleží. Pokud tady je lidský potenciál, který má jasno v tom, co chce prosadit, … pokud tady je takto přesvědčených 80 procent obyvatel, … potom se nakonec podaří je sjednotit, ať už pod jakoukoli značkou, ať už pod jakýmkoli leaderem.

Je možné, že ještě nějaká organizace zanikne a jiná vznikne. Nebo se ještě přejmenuje. Je možné, že se ti přesvědčení a zapálení lidé ještě několikrát přelijí z jedné strany do druhé. Není to zas taková tragédie, nakonec se to podaří a ti lidé najdou svoji platformu, která bude jejich zájmy prosazovat. Netuším teď jak se bude jmenovat, ale pokud tady budou lidé, kteří ji potřebují, nějaká bude.

Kdyby to bylo jednoduché, tak by to dělal každý, no ne?  :)

To o co žádám příznivce, vystříhejte se útoků na tu část hnutí, která není ta vaše. Je to těžké, všichni máme emoce a leckdo cítí křivdu. Ale každá špína hozená na bývalého kolegu, je dárek těm, kteří si přejí abychom selhali. Nevím v tento moment, jak dopadne celorepublikový sněm Bloku proti Islámu, co z něj vzejde. Vím ale, že bude třeba makat dál. A to se také bude. Berme tedy ty, s kterými se rozkmotříme, jako spolubojovníky za stejnou věc, kteří si jen vybrali jinou cestu. A neútočme na ně. A pokud se neudrží někdo z nich, tak to zkousněme a případně si vyříkejme soukromě. Ale nezapomínejme, kdo je naším skutečným nepřítelem.

Nakonec jedna část začne dominovat a jiné ztrácet. To si myslím je nabíledni. Až se tak stane, bude třeba, aby vztahy byly do té míry dobré, že bude možno přiznat: „Ano, váš koncept je úspěšnější, přidáváme se k vám“.

Protože tohle není rozluka běžné politické strany, jako bylo odtržení Unie svobody od ODS, nebo TOP09 od Lidovců, nebo LIDEM od Věcí Veřejných… Tohle je hnutí, kde jde o mnohem víc než o výši DPH, nebo zda privatizovat či neprivatizovat nějaký státní podnik. Jde o přežití v podobě, jakou si přejeme. Buď se na tom dokážeme shodnout a všechno ostatní upozadit, … nebo to nedokážeme a vyhrají ti, kteří to, tváří tvář nám, dokáží.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: Oto Jurnečka | čtvrtek 12.5.2016 18:11 | karma článku: 38,61 | přečteno: 1695x
  • Další články autora

Oto Jurnečka

Staří ekočuníci by měli kindery poslechnout

Německá děcka nazpívala písničku v níž přemlouvají bábu aby se chovala ekologicky a vyjadřují svoje rozhořčení nad generací svých prarodičů a jejich plýtvavém způsobu života.

30.12.2019 v 17:18 | Karma: 48,58 | Přečteno: 14471x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Prahu osvobodil generál Novotný

Jedni mu tleskají, protože nemají rádi Rusáky. Jiní mu spílají, protože je rádi mají, nebo jim nevadí. Jeho záměr je zvažován z faktického i emocionálního hlediska. Ano, ještě jednou nekompromisní generalissimus Novotný.

4.12.2019 v 22:14 | Karma: 40,73 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Klima, ekologie, kšeft, víra, ochrana přírody? Díl II.

Pokračování blogu o klimatu, o tom jak rozlišit ideologickou masírku vedenou za nějakým účelem od skutečné ekologie. Inspirováno přednáškou biologa Petra Pokorného.

9.11.2019 v 14:00 | Karma: 35,68 | Přečteno: 1248x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Klima, ekologie, kšeft, víra, ochrana přírody? Díl I.

Vedle migrace, genderových témat a inkluze, je klimatická změna dalším z velkých témat dneška, témat rozdělující společnost. Z této velké čtyřky je asi nejkomplikovanější a tak máme prý poslouchat vědce. Tak jsem poslouchal.

9.11.2019 v 12:41 | Karma: 33,61 | Přečteno: 1247x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Norský seriál Zpřítomnělí, zábavně udělaná agitka.

Mé oblíbené téma propagandy a agitace ve filmovém umění, tentokrát v podobě docela povedeného sci-fi kriminálního norského seriálu. O kterém budu spoilerovat, tak pozor!

27.10.2019 v 12:42 | Karma: 19,72 | Přečteno: 646x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:55

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky