Ach ti zlí, fašističtí Švédové

Imigranti z Afriky a Asie, přišli do Švédska aby zde uplatnili svoji vysokou kvalifikaci, pracovitost a přispěli tak blahobytu, kterým je Skandinávie pověstná... Ovšem ti fašističtí a rasističtí Švédové jim práci ne a nedají ... Nejspíš kvůli barvě jejich kůže...



Tak takhle nějak vyznívá zpravodajství České televize, která referuje o žhářství a ničení v ulicích švédských měst... Chápu, že český žurnalista má svoje rozkazy a pokud by neuposlechl nejspíš by o svoji práci přišel. Přesto mě jejich před-pokakanost nepřestává zarážet..
A ty eufemismy. Mladíci, frustrovaní mladíci bez budoucnosti a šancí, jednou dokonce použili slovo "chuligáni". Já tedy nevím, ale za mých mladých let se "chuligáni" říkalo třeba mladým lidem, kteří byli příliš hluční v MHD, a podobně... Lidi, kteří házejí molotovy na policisty, zapalují auta a školy, nejsou chuligáni.. To je jen pouhý jeden předstupeň před uříznutím hlavy nenáviděnému vojákovi, jak jsme viděli v Londýně..
První dva dny se dokonce média vyhýbala jakékoli etnické konkretizaci oněch "chuligánů" a myslím, že nebýt internetových médií, nespecifikovala by tento důležitý údaj dodnes... Nyní tedy již víme, co jsme věděli od počátku, že se opakuje Paříž, Londýn, ... Gaza. Přesto nám političtí komentátoři vytrvale vysvětlují, že příčina tkví v nezaměstnanosti v těchto komunitách.
Dovolte mi zapochybovat... Bylo uvedeno, že nezaměstnanost na těchto předměstích tvoří až 30 procent... A to má být důvod? To aby Ostraváci a lidi ze severních Čech už pomalu začali plnit lahve benzínem. Nemluvě o mladých Španělech. Takže ne soudruzi žurnalisti – to opravdu není důvod, natož ospravedlnění takového běsnění.
Vážně. Umíte si představit blahobytnější a současně k imigrantům vstřícnější zemi na světě, než je Švédsko? Já tedy ne. Při tamější politické korektnosti je prakticky nemyslitelné, aby někdo nevzal do práce člověka kvůli rase, původu, nebo náboženství... Mají tam na to kvóty i instituce, které na to dohlížejí. Pokud je ten člověk alespoň malinko použitelný, ve Švédsku ho nikdo nediskriminuje.
Nebo že by takový imigrant či druhá generace imigrantů nesměla navštěvovat švédské školy a získávat kvalifikaci? Absurdní představa. Nejen že jim nikdo v tomto nebrání, mají dokonce takovou povinnost. Že jí zdaleka ne všichni využívají je věc jiná.
Jistě. Poflakování se po sídlištích, poskakování a rapování v gangsta stylu a podobné aktivity, ještě nikoho kvalifikovaným neučinilo. Plodí jen lidi nezaměstnatelné, dokonce i v tak nápomocné společnosti jako je ta Švédská.
A pokud by někdo chtěl poukázat, že tato předměstí jsou – moderně řečeno – vyloučené lokality, ze kterých není úniku, tak na to bych namítnul, že to původně byla velice přívětivá sídliště s vybudovanou infrastrukturou na úrovni, se kterou by se jejich noví obyvatelé ve svých původních domovinách vůbec neměli šanci setkat. Není vina Švédů, kteří jim tyto příbytky vybudovali a věnovali, že se pomalu mění v ghetta.
No nic, nosím dříví do lesa. Tohle všechno je notoricky známo. Jen bych chtěl poprosit naše statečné investigativce, aby hrábli hluboko do rezervoáru své statečnosti a malinko se pochlapili při referování o podobných událostech...
Snad jen ještě jedna věc mě v této souvislosti napadá. Zajímavé by bylo zamyslet se, zda existuje nějaká souvislost mezi evidentní bezbranností a téměř bezradností švédských pořádkových sil, čelících jevům, které již dekády neznali ... a mezi postoji na poli gender problematiky na které jsou Švédové tak pyšní. Však víte co myslím.. Čas od času to proběhne médii. Školky, kde jsou holčičkám cíleně dávány na hraní makety zbraní, zatímco chlapečkům panenky a šatičky...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Jurnečka | pátek 24.5.2013 12:06 | karma článku: 40,55 | přečteno: 2478x
  • Další články autora

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

6.7.2023 v 12:36 | Karma: 30,40

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

6.7.2023 v 11:33 | Karma: 14,23

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

5.7.2023 v 13:44 | Karma: 14,20

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

4.7.2023 v 15:04 | Karma: 17,24

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - I

3.7.2023 v 11:49 | Karma: 19,93