Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P55e77t57r 74B57u62r44i91a31n

11. 2. 2021 12:25

Souhlasím, návrhy na převýchovy a sociálního výcviku jsou jako z nacistického, nebo komunistického scénáře.

3 0
možnosti
Foto

Vážený pane, nevím. Postoj a názor k tématu se dá vyjádřit různě. Umím si představit jak způsob naplňující skutkovou podstatu trestného činu, tak věcně vyjádřenou obavu vycházející z relevantních skutečností (zkušeností) doplněnou návrhem řešení pro ty, kteří si deportaci opravdu zaslouží. Takže bez konkrétních textů prostě nevím.

Dlužno však dodat, že už delší dobu žijeme v zemi, v níž jsou kroky a zásahy vrchnosti nepředvídatelné, což vytváří logicky pocity jistoty právní nejistoty. V takové atmosféře se samozřejmě vládne snadněji a pohodlněji. Zmínil jste policejního znalce. Žijeme v zemi, kde výsledek pokusu o dosažení nápravy ve věci nepravdivého posudku může být i takový, že posudek prozkoumají chytří horáci, a aby nemuselo být shledáno vážné pochybení (nepavdivý posudek) , je konstatováno, že posudek je správný, ale posouzení věcné spraávnost, není v kompetenci soudu 2. stupně hodnotit. Jako když výborný žák má správný celý postup (v matematice) , jen to někde, chudák , úplně zvojtil a výsledek se několikanásobně liší od správného. Ve škole OK, tam ano. Takže existují výsledky jednání a řízení, k nimž by bez předstíraného blbství nebylo možné dojít.

Ale podle předvolebních průzkumů má tento styl stále značnou podporu....

0 0
možnosti
JJ

Vážený pane, já tady až tak nehodnotím odbornou fundovanost odborných posudků soudních znalců jako takových, ale konkrétní citaci a odkaz a výklad Benešových dekretů. Na tom není nic složitého. Posudek mluví celkem jasně.

Dále se podivuji nad formulací návrhu trestu, ale HLAVNĚ nad tím, jak bude tento konkrétní trest vykonán a vymáhán. Bude muset potrestaný nastoupit do nějakého ústavu, nebo stokrát opisovat něco ve smyslu "...já už to nikdy neudělám a já už budu hodný...?"

Směšovat tady tyto dvě věci s "nesvobodou" vyvolanou pandemickými opatřeními napříč celým postiženým světem zdá se mi poněkud podivné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik