Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

honzarov

5. 3. 2009 16:15
Tak to už je moc

Julínek se najednou stará, jak krizi odnesou staří a nemocní občané. Ale že když jim před pár měsíci napálil poplatky, to se o ně moc nezajímal.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 3. 2009 21:08
Re: Tak to už je moc

Promiňte, ale jste tupý. Julínek se právě těmi poplatky staral. Ty poplatky vynesly 5 mld., které mohly být použity na kvalitní léčení nejhorších nemocí. Na rozdíl od ministrů ČSSD, kteří buď "pozastavili" léčbu úplně (nezahájení léčby pacientů s roztroušenou sklerózou - víte jaké bolesti ti lidé /mj./ mají?), nebo na více než čtvrt roku odsunout všechny "neurgentní výkony" (třeba operace strašně bolících kyčelních kloubů). To zpoždění samozřejmě nejde bez dalších peněz dohnat. Právě na peníze na tyto a další léčebné úkony mysleli ti, kdo poplatky zavedli. Ony se ty peníze nevypařili. Takže: Julínek na ty staré a nemocné myslel. Jen neuměl denně vyřvávat na "tiskovkách". Možná proto, že pracoval.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

5. 3. 2009 11:41
máte pravdu, jen je škoda

že to tak málo lidí chápe. Je nesmyslem, udržovat v tržním prostředí socialistické zdravotnictví. Když vejdu do jakéhokoliv soukromého obchodu, jsem obskakován, protože chtějí abych u nich nechal peníze. V nemocnicích nic nenechávám a taky nejsem obskakován. Když je obchod v Praze nepřemlouvají mne, abych raději nakoupil v táborském okrese, kde bydlím. V nemocnicích to však dělají. To chce změnu.

0 0
možnosti
P

P.Farsky

5. 3. 2009 12:17
Re: máte pravdu, jen je škoda

Ano, chce to změnu,

Pro takové jako je "stařec bez moře", je potřeba už konečně v ČR zavést něco jako americkou Medical Care.

Kvůli takovým jako "stařec bez moře" nelze zavést v ČR opravdu kvalitní soukromou péči, kterou bychom si my ostatní rádi zaplatili.

"Stařec bez moře" je totiž jen chudý blbec, který na kvalitní soukromou péči nemá peníze a neví ani jak taková péče opravdu vypadá.

A my ostatní, kteří bychom si kvalitní soukromou péči rádi platili, ji kvůli takovým chudým blbům, jako je "stařec bez moře", nemáme.

0 0
možnosti
P

P.Farsky

5. 3. 2009 10:27
Zdravotnictví žije navzdory pohádkám. Jak ještě dlouho?

Pane ministře,je hezké,že i ve Vašich letech stále věříte pohádkám a dokonce je umíte stále tak poutavě vyprávět.

Jednu z těch o "zdravotnictví v době krize" a "zmatečném panování socialistických ministrů" jste nám právě napsal.

Pane ministře,Vy si opravdu myslíte,že špičkový chirurg lépe operuje,dobrý internista správně léčí a sestra profesionálně ošetřuje (a to jsou ti,kteří tvoří české zdravotnictví), když má jistotu té správné stranické příslušnosti nejsprávnějšího ministra? Vy si opravdu myslíte,že dehydratovanému pacientovi podfinancované LDN se umírá lépe, když ví,že nad ním bdí ministr té správné strany?

Pane ministře Vy si opravdu myslíte, že  lobystické kliky, které parazitují na českém zdravotnictví, skončily s těmi "socialisty"? Nebo je to spíše naopak a abychom těmto lobystickým zájmům byli schopni finančně stačit,stvořili jsme jako první a jediné  "reformní" opatření poplatky, vybírané amatérským a nedůstojným způsobem.

Pane ministře, nepřipadáte si jako pohádkář trapně?

0 0
možnosti
R

rojack

5. 3. 2009 12:09
Re: Zdravotnictví žije navzdory pohádkám. Jak ještě dlouho?

O úrovni našeho zdravotnictví (spíše o tom zákulisí) máte jistě pravdu, nicméně poplatky jsou krokem správným směrem. Bohužel spíše krůčkem. Nedostatečným. Chtělo by to v reformě pokračovat důrazněji.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

5. 3. 2009 10:14
držel jsem Vám palce

a je mi moc líto, že to takhle dopadlo. Vzheledm k tomu, že žiji ve středních čechách, tak na vlastní kůži pociťuji rathovo řádění v lékárnách a v nemocnicích, kde sice za lék zaplatím o poplatek méně, ale minimálně je o padesát koru dražší, než tam, kde se poplatek platí. Krom toho inteligentnímu člověku stačí pár jednoduchých statistik, aby zjistitl, že poplatky zafungovaly přesně tak, jak měly. Přeji Vám mnoho úspěchů do další práce, ať je jakákoliv.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

5. 3. 2009 10:18
Re: držel jsem Vám palce

přesně tak, není co dodatR^

0 0
možnosti
PN

vver440

5. 3. 2009 9:42
mno, tak to sem tomíku trochu na rozpacích

tvoje poplatky se alespon u nás v rodině s 2 dětma slušně podepsaly na rodinným rozpočtu. byli jsme jako rodina po právu potrestaní za to, že tomuhle státu vychováváme další občany.. mno nic-cobylo, bylo. jen mi je ttrochu líto, že vaše strana slibovala menší danovou zátěž a opak je pravdou. nevadí, jsme pracovití čeští lidé a opravdu si nenecháme vod ODS snižovat životní úroven. ale jak k tomu příjdou jiný rodiny? jak přídou k nový dani, když si poctivě platěj nehorázný zdravotní pojištění? za co maj lékárníci poplatek, když maj nemalý marže. za co se vyplácej obr odměny manažerům ZP? proč se kupujou předražený léky a přístroje? a nakonec-prč maj sestřičky ubohých 12 tisíc. měl by ses stydět

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4122x
Narodil jsem se v Brně, 7. listopadu 1956. Po absolutoriu na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity jsem působil v nemocnicích v Jevíčku, Svitavách, Ivančicích a v Brně.
Do ODS jsem vstoupil roku 1996 a v listopadu roku 1998 jsem byl zvolen v senátním obvodu Brno-Venkov poprvé senátorem. V září 2006 jsem byl jmenován ministrem zdravotnictví v této funkci jsem pracoval do ledna 2009. Jsem rozvedený a mám dva syny.

Seznam rubrik