Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

jakadlec

5. 9. 2010 9:30
julínek by se měl střízlivě poohlédnout na to, co on dokázal

zajistilto, že mnoho lidí s malým příjmem nemohou z finančních důvodů marodit a proto prskají a chrchlají na své kolegy, pokud si nevyberou dovolenou. Připadá mi to jako vyrovnávání výpadku nemocnosti za připlácení 30tikorun. Dnes se stává ochrchlávání kolegů fenoménem

0 0
možnosti
EK

fitzie

7. 8. 2010 12:52
fajn

a jak se bude řešit, že postupy, který byly před třiceti lety lege artis a všeobecně se doporučovaly, se dneska zakazují jako škodlivé?

příklad: opalování dětí už od novorozeneckého věku nebo užívání tvrdých zubních kartáčků (na doporučení používat do nejtvrší zubní kartáčky si dneska pakují kapsy výrobci past na "citlivé zuby"). A to jsem laik. Určitě by se toho našlo mnohem víc.

0 0
možnosti
MJ

Milazly

6. 8. 2010 18:54
blbý systém

Změňte zdravotní daň na komerční zdravotní pojištění a hned uvidíte, jak si pojišťovny pohlídají zdraví svých klientů! 

0 0
možnosti
M

masculine

5. 8. 2010 21:44
karma s velkým důrazem

na ÚČINNÝ dohled státu. Protože právě účinnost dohledu státu je v mnoha oblastech tristní. Pokud vámi uváděná účinnost zůstane pouze prázdným slovem, skončí navrhované reformy velmi špatně.

0 0
možnosti
H

Hug0

5. 8. 2010 21:41
lol

na ostravsku by si taky meli priplatit,........... za to dychani nezdraveho vzduchu ..

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

5. 8. 2010 18:19
Máme milovníky bůčku trestat vyšším zdravotním pojistným?

Vážený pane doktore, lidé čtou na internetu všelijaké návody, jak zdravě jíst a zdravě žít. Kupují si doplňky stravy, jí všelijaké potraviny, jako jsou mořské plody, jí ryby, kuřata, zeleninu, ovoce a přitom netuší, jak si mohou ublížit, protože jejich strava je jednostranná. A najednou se diví, když se u nich objeví nějaká choroba. Já si myslím, že by lékaři měli lidem lidem vysvětlovat, co je to zdravý životní styl a pomoci jim ho nastavit. Lidé jsou soustředěni na hodnoty cukru v krvi, na výši cholesterolu, cpou se všelijakými tabletkami a třeba by jim stačilo, kdyby jim lékař poradil, co mají vyloučit ze stravy. Tzv. cereální potraviny, v kterých je víc cukru, než v čokoládě, jsou také škodlivé, měřeno bůčkem. A když někdo z hlouposti riskuje, pak je v pořádku, aby si péči zaplatil. V

0 0
možnosti
JK

jakadlec

5. 9. 2010 9:45
Re: Máme milovníky bůčku trestat vyšším zdravotním pojistným?

to by to lékaři museli vědět, co je zdravá strava, nebo minimálně se nenechat ovlivňovat lobysty

0 0
možnosti
S

sn63

5. 8. 2010 17:12
má pravdu

babička jedoucí na kole do vedlejší vesnice pro mléko  a cyklista který najezdí stovky KM měsíčne nelze posuzovat stejně .

0 0
možnosti
SN

kuča

5. 8. 2010 12:35
Naposled ...regulační poplatky -

:-) pro váženého experta všech věd lékařských - p. MUDr. JUlínka.

JSem v důchodovém věku, zatím kupodivu zdravý, hlava mi také ještě slouží.

Chtěl jste regulovat důchodce, aby zbytečně neotravovali lékaře a nechodili si k němu

z plezíru jen popovídat! Napovím Vám jak by to mělo být, aby poplatky odpovídaly svému názvu a významu slova - REGULAČNÍ! Přijde babka nebo dědek jako já k lékaři a pan doktor zjistí, že mu nic není. Pak právem zaplatí regulační poplatek. Pokud ho lékař vyšetří a zjistí, že trpí nějakou nemocí, pak nemá právo regulační poplatek vybrat., protože pacient byl opravdu nemocen! Co Vy na to pane doktore při svém vzdělání?

............a vo tom to je.... ani ve svém poměrně vysokém věku nejsou důchodci blbí a mozek ji většinou funguje k jejich spokojenosti!!!;-O

0 0
možnosti
M

masculine

5. 8. 2010 21:38
Re: Naposled ...regulační poplatky -

Toto předpokládá konfrontaci lékař x pacient. Zbytečně zarazíte klín rozporu do vztahů, jejichž harmoničnost je velmi důležitá. Je lepší a koncepčnější (z pohledu kontroly) zavedení plošných poplatků, jejichž placení není odvislé od subjektivního pohledu jednotlivce - navíc, pochybuji, že lékař může subjektivní pocity pacienta zhodnotit závěrem, že mu nic není (to budete lidi podrobovat vyšetření na detektoru lži? A co s hypochondry, kteří jsou o existenci své nemoci bytostně přesvědčeni?). Jakožto důchodce máte stanoven limit 2500,- za rok. Pokud je vám cca 200,- Kč vydávaných na své zdraví nad rámec běžných nákladů příliš, měl byste zhodnotit své životní priority.

0 0
možnosti
MR

mrosol

5. 8. 2010 11:48
Tento způsob nápravy lidí už zaveden dávno je

Otázku je jenom, jestli ho vyvíjet, nebo nechat. Opustit ho už nedokážeme, musela by se povolit jízda bez pásů, bez hlemy, drogy všeho druhu, lézt po zábradlí.. Pojištění vždy bude mít nějaké hranice, za kterými máte smůlu a platíte sami následky, nebo preventivně. Otázka je, kde ty hranice stanovit. Já jsem pro hranice povinných pojištění a tím i odvody stanovovat spíš níž než výš.

0 0
možnosti
V

vklidecku

5. 8. 2010 9:35
stres

Kdyby náhodou páni poslanci se opravdu zabývali milovníky bůčku,pokud jim můžu poradit,daleko větším problémem-více rozšířenějším -je STRES.Zajímalo by mě,jak by se řešily případy typu-stres z praktik zaměstnavatele,(lékař preventivně přikáže sedět doma)nebo stres z podmínek podnikání v ČR(lékař předepíše seknout se živností)nebo i stres z chování nemocničního personálu(lékař předepíše zákaz lékaře)nebo stres z toho že nemůžu mít svůj bůček....

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4122x
Narodil jsem se v Brně, 7. listopadu 1956. Po absolutoriu na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity jsem působil v nemocnicích v Jevíčku, Svitavách, Ivančicích a v Brně.
Do ODS jsem vstoupil roku 1996 a v listopadu roku 1998 jsem byl zvolen v senátním obvodu Brno-Venkov poprvé senátorem. V září 2006 jsem byl jmenován ministrem zdravotnictví v této funkci jsem pracoval do ledna 2009. Jsem rozvedený a mám dva syny.

Seznam rubrik