Velvyslanec USA dnes uctil památku Jana Palacha

Studentovi filozofické fakulty UK, Janu Palachovi, byl dnes (15) odhalen pomník na Alšově nábřeží. Jan Palach se před 47 lety upálil na protest proti okupaci, potlačování svobod a lidské rezignaci. Na pietě byl i Andrew Schapiro

Dnes byl odhalen pomník pro Jana Palacha k výročí jeho sebeupálení. Jan Palach položil oběť nejvyšší, pro svobodu, proti okupantské agresi a proti lidské rezignaci v nastalé situaci. Jeho čin obletěl celý svět.

Dnes žijeme ve svobodné zemi, jejíž svoboda se však postupně rozpouští v omezeních a příkazech z Bruselu. EU pohlcuje a rozmnělňuje naši národnost, tradice a hodnoty. Dnešními okupanty se mohou stát a v některých zemích se již stali islámští radikálové a fanatičtí muslimové. Tato okupace je postupná a trvá již desítky let. Výsledek může být ale stejný, jako kdyby byla náhlá. Spíše horší, protože se o ní mnoho let nemluvilo. Dnes již evropské země přiznávají, že se jim to začíná vymykat a vymyká z rukou.

Lidé nerezignují. Naopak, dnes situaci s muslimskými imigranty vnímají mnohem více, než kdy předtím. Povinné kvóty jsou zločin a bruselský diktát. Svoboda, víra a hodnoty evropanů jsou ohroženy netolerantní vírou a radikalisty z islámu. Politická korektnost je falešná a pro Evropu zhoubná. Americký velvyslanec v Čr, Andrew Shapiro, spolu s paní primátorkou Prahy, Adrianou Krnáčovou odhalí v 15 hodin památník pojmenovaný Dům matky a Dům syna. Názory pana velvyslance Schapira, jeho postoje a rady Čr, jsou ve stylu právě té falešné korektnosti a ideálů.

Jeho zájmy jsou však především ekonomické a lobistické. Když jel pan prezident Miloš Zeman uctít památku více než dvaceti milionů padlých vojáků Rudé armády, k 70. výročí vítězství nad nacistickým Německem do Mosky, tak to pan velvyslanec Schapiro kritizoval a přišlo mu to nevhodné. To byla ale drzost. Velvyslanec USA radí Čekému prezidentovi, kam má a kam nemá jezdit. Pro představu, amerických vojáků zahynulo během druhé světové války asi 500.000. Tím chci pouze říci, že podíl na ukončení druhé světové války má Rusko nepochybně větší než USA. Snaha pana Schapira o izolaci a démonizaci Ruska je zjevná.

Pan Andrew Schapiro, bývalý spolužák z Harvardu a přítel prezidenta Obamy, který vystřídal jiného Obamova spolužáka Eisena, začal svou misi velmi sebevědomě. Ostatně je to sebevědomí právník a pravý Američan. Oba velvyslance také spojují české kořeny a nucený úprk jejich rodičů před nacisty, pro svůj židovský původ. Hned po předání jmenovacích listin začal dávat rady, kdy a s kým dostavět Temelín a kolik peněz dávat na obranu. Pan Schapiro apeluje na lidi ve veřejném prostoru, aby šířili pravdivé informace k uklidnění nenávistných nálad. Další jeho poselství z USA zní " Uprchlíci mohou přispět k rozvoji země a Spojené státy posunuli nevýdaným způsobem ". Kromě toho, že pomáhal Obamovi financovat předvolební kampaň, byl také dobrovolníkem a přál by si, aby se takto chovali i ostatní, ať Američané, nebo Češi. Česko považuje za velmi tolerantní zemi, která je všem otevřená a hlasy proti islámu jsou ojedinělé. Nejsem si jist, že jeho pohled odpovídá realitě. Ty hlasy nesouhlasu s invazí imigrantů již znějí celou Evropou a sílí.

 Naposledy jsem pana amerického velvyslance Andrewa Shapira viděl také s paní primátorkou Krnáčovou na pochodu Prague Pride ( Hrdost, chlouba Prahy ). Kráčel vedle alegorického vozu s papírovým Obamou a následovala je loď s papírově vytvořenými uprchlíky. Proti homosexuálům nic nemám, ale zároveň to za chloubu a hrdost nepovažuji. Davové obscénosti, perverze a dávání na odiv jak je vlastně skvělé být homosexuál mi vadí. Myslím, že to vadí i nemálu samotných homosexuálů. Poselství této akce je spíše elitářské. Podívej, já jsem homosexuál, a kdo je víc? Sexualitu považuji za intimní a osobní věc. Tato, pro mě perverzní a nechutná akce, homosexuálům myslím více škodí, než pomáhá.

Pan Petr Hájek, bývalý mluvčí pana prezidenta Klause, řekl ve slovenském rádiu s nadsázkou, že jedinou zemí, kde nikdy nebude revoluce, či převrat, je USA, protože tam není americká ambasáda. Je to vtipné. Ale když v listopadu 2014 americká ambasáda rozdala červené karty demonstrantům, kteří pro jistotu protestovali s nápisy v angličtině, tak jsem znejistil, byla li to skutečně nadsázka.

Možná nebyla. Od té doby vidím pana velvyslance Andrewa Schapira raději v show Jana Krause.

 

 

 

 

 

Autor: Patrik Juda | sobota 16.1.2016 14:01 | karma článku: 33,54 | přečteno: 466x