Turecko mě naplňuje pouze nedůvěrou

Evropská unie přislíbila Turecku intenzivnější přístupové rozhovory o vstupu Turecka do EU. Mluvčí německé vlády Seibert uznal pomoc Turecku ve výši 3. miliard eur za platnou. Z evropského parlamentu se ozývají i hlasy nesouhlasu.

Na zasedání evropského parlamentu ve Štrasburku, poukázala paní europoslankyně Sophie Montel ( Francie ) na možný fakt, že Turecko spolupracuje s islámským státem a financovat Turecko nemusí být moudré. Přidal se i bulharský europoslanec Nikolaj Barkov, který vyčinil EU za to, že činíme příliž mnoho ústupků Erdoganovy, který s ISIS obchoduje s ropou.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan by si přál setkat se s ruským prezidentem Vladimírem Putinem a obviňuje jak západní spojence, tak Rusy z napomáhání teroristům. Turecký šéf rozvědky Hakan Fidan nazval ruskou operaci v Sýrii za porušení základních principů OSN a vyzval ostatní členy NATO, aby zvrátili Putinovo rozhodnutí potlačit islámskou revoluci v Sýrii. Německá agentura AWD cituje Hakana Fidana, který řekl,.." Musíme si přiznat, že nemůžeme vymítit tak dobře organizovaný a oblíbený útvar, jakým je islámský stát ".

Mluvčí prezidenta Vladimíra Putina, Dmitrij Peskov promluvil o tom, že Rusko již nemůže přihlížet, jak Saudská Arábie zákeřně zasahuje v Sýrii a blokuje pokusy o mírová řešení. Řekl,.." Chtějí tím odvrátit kolaps svého primitivního, barbarského a nehumánního systému ". Dále pan Peskov uvedl, že Saudská Arábie zákeřně zasahuje do stability a prosperity okolních států. Vladimír Putin uvedl, že Rusko začalo Saudy v Sýrii porážet a jejich úloha v Sýrii je destruktivní.

Pan pezident Putin dále dodal, že Rusko bude bombardovat Saudskou Arábii a vrátí ji do časů, kdy arabští kočovníci žili ve stanech, pokud nepřestanou podporovat radikální teroristy na Blízkém východě. Mezinárodní společenství by mělo znát pravdu o škodlivém spojenectví USA a Saudské Arábie ( Novaja gazeta ).

V Saudské Arábii je pro představu například za přiznání k ateismu trest smrti, nebo mnohaleté vězení a bičování. Česká republika považuje Saudskou Arábii oficiálně za věrného spojence. Jelikož jsme s Tureckem v NATO, tak to nemůže být překvapující.

Stále čatěji se na informačních serverech objevují informace o trase, která vede z Turecka do severního Aleppa v Sýrii, po které je převážena munice pro ISIS a přicházejí po ní posily k této organizaci. Turecké dělostřelectvo údajně i kryje ústup oddílů teroristů ISIS ze Sýrie na své území. Izraelský ministr obrany Moše Jaalon prohlásil, že teroristická organizace islámský stát je již dlouhou dobu financována tureckými penězi výměnou za ropu ( reuters ).

( Dnes na idnes zajímavý článek, Izrael se s uprchlíky nemazlí..).

Řecký ministr obrany Kammenos potvrdil, že financování teroristů i velká část ropného obchodu se děje přez Turecko ( reuters ). Írán informoval, že má důkazy, fotky i videa, které to prokazují. Turecko i Spojené státy to odmítají.

Němci dnes zadrželi dva islamisty, kteří měli spáchat teroristický čin a jsou členy ISIS. Jeden byl zadržen v uprchlickém centru. Další dva podezřelí unikají. Včera napadli v Německu uprchlíci v metru důchodce a zjistilo se, že jsou v Německu navíc nelegálně. Počet nelgálních uprchlíků v Německu nezná nikdo. Česko pošle dalších 170.000.000 Czk ještě letos na pomoc v migrační krizi, pokud budou v rozpočtu rezervy. Pokud rezervy budou, pošleme více ( Londýn, Sobotka ).

V Sýrii dnes padl další důstojník Ruské armády ( AP ) a mírová budoucnost je dle mého vidění velmi vratká. Začínají nové závody ve zbrojení, možná největší závody co je lidstvo lidstvem a americký ministr obrany Ashton Carter je připraven na vyspělé nepřátele. To, že Turecko je hrozbou, jakožto člen NATO pro ostatní spojence je zřejmé. Hrozí ozbrojený konflikt, ale nevěřím, že by se NATO do tohoto možná posledního dobrodružství pustilo.

Třetí světová válka bude atomová. Tu čtvrtou povede lidstvo opět klacky a kameny ( A. Einstein )

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 4.2.2016 12:17 | karma článku: 33,49 | přečteno: 1029x