Trump rozdrtil konkurenci a varuje Evropu před revolucí

Donald Trump v New Hampshire jednoznačně vyhrál mezi republikánskými kandidáty a zaznamenal své první vítězství. Evropu varuje před revolucí, kterou vyvolá migrační krize. Angela Merkelová udělala s migrací tragickou chybu..

Uchazeč o prezidentský úřad v USA, Donald Trump varoval před možným koncem Evropy v důsledku migrační krize a přístupu EU k ní, pokud evropské země nevezmou situaci rozhodně a pevně do rukou. Za pravdu mu dávají američtí zpravodajci, kteří se na včerejším jednání branného výboru shodli, že se letos Islámský stát s největší pravděpodobností pokusí o teroristický útok na území Spojených států. Shodli se i na tom, že jej vykonají teroristé, kteří se do USA dostanou v rámci uprchlické krize ( CNN ). Islámský stát údajně zaútočí v Evropě, ale i ve Spojených státech, prohlásil ředitel zpravodajské služby generál Vincent Stewart.

Ředitel národní bezpečnostní agentury J. Claper odhaduje, že teroristických buněk momentálně existuje nejvíce v historii, a to asi ve čtyřiceti zemích světa ( CNN ). Islámský stát momentálně představuje tu nejvyšší hrozbu pro celý svět. Mezi migranty jsou uprchlíci s falešnými pasy, kteří mohou bez problému vycestovat do jakékoliv země.

Donald Trump konstatoval, že by jeho eventuální úspěch mohl znamenat výborné vztahy s Ruskem a prezidentem Vladimírem Putinem. Nemůže být prý nic horšího, než to, když spolu Barack Obama a Vladimír Putin sotva kdy promluví. Henry Kissinger ( bývalí ministr zahraničí USA ) řekl, že by Rusko mělo být vnímáno jako základní prvek globální rovnováhy, nikoli jako hrozba pro USA.

Trump vyhrál před druhým v pořadí Johnem Kasichem o více jak 20% ( cca 36 k 16 ) a další republikánští kandidáti spíše propadli. U demokratů musela Hillary Clinton přiznat jednoznačnou porážku od Bernieho Sanderse ( cca 60 k 38 ). Nyní se volební show přesouvá do jižní Karolíny a Trumpovi preference v průzkumech rostou. Donald Trump komentoval své dílčí vítězství slovy, Amerika začne opět vyhrávat. Jako vrchní velitel armády vypráskám ozbrojence islámského státu z USA. S New Hapshirem se rozloučil i slibem, že postaví na jižní hranici USA zeď, která zabrání obřímu přílivu drog do New Hampshire.

Dnes se i provalili informace z listopadového jednání tureckého prezidenta Erdogana s lídry EU v listopadu 2015. Na místo přislíbených tří miliard eur, požadoval třicet miliard eur a hrozil, že by také mohl otevřít hranice a zaplavit Evropu migranty. Mohl by otevřít řeckou a bulharskou hranici a posadit uprchlíky do autobusů. Zabijete je ? ptá se. ( reuters ). Podle řeckých zdrojů se Erdogan na schůzce choval velmi arogantně a vznětlivě a schůzka neskončila dohodou.

Italský premiér  Matteo Renzi prohlásil, že situace v EU je jako na potápějící se lodi a její vedení stále ignoruje rostoucí požadavky evropanů na změnu. EU je prý jako orchestr, který hrál na Titaniku.

Nevím, je li potápějící se loď Evropské Unie ještě možná zachránit, ale také mě znepokojuje představa ústupkům Turecku, jeho silná finanční podpora z EU a naprostá neověřitelnost toho, jak s penězi Turci naloží.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Juda | středa 10.2.2016 17:35 | karma článku: 39,26 | přečteno: 1717x