Svatý Patrik vyhnal hady, kdo vyžene merkelismus?

Irové dnes slaví svůj největší svátek. Svatý Patrik, patron Irska a Evropy, který přinesl do Irska křesťanství. Svatý pastýř a ochránce vepřů. Lidé jej nejčastěji prosí o to, aby od nich odehnal zlo. Patrik vyhnal z Irska hady...

Na mnoha místech světa dnes začíná nekončící zábava. V tento den chce prý být každý Irem. Pro Iry se jedná o svátek hrdosti a úcty k vlastním tradicím a kultuře. Je to krásný zelený svátek na naší modré planetě. A co Svatý Václav?

Svatý Patrik dle legendy vyhnal ďábla z Irska ( k tomu mi napadá, že "xenofobní" Češi možná na čas vyhnali pana Tomáše Halíka z Česka, viz komentář, proč nebude kandidovat ). Pravý Ir je ochoten a připraven bít se za svůj národ. Patria je vlast. Patrik ( ?400-476?) pocházel ze vznešené velšské rodiny. Byl unesen otrokáři do Irska, kde svému pánu pásl vepře a ovce. Našel mezi vepři duchovní rovnováhu a po šesti letech uprchl. Boží vnuknutí prožil ve svém snu na pastvě. Později se stal mnichem a misionářem. Za jeho života bylo založeno více jak 360 kostelů a klášterních škol.

Patrikův svátek slaví Irové po celém světě a nejen oni. Nejvíce populární je kromě Irska i v Austrálii, na Novém Zélandu, v Kanadě a v USA. Řeky se zbarví do zelena, ožijí tradiční irské tance, pořádají se karnevaly a ohňostroje. Irské hospody po celém světě jsou dnes do zelena na dnešní Saint Patrick's Day.

My slavíme svátek našeho jediného světce ( který je v římskokatolickém kalendáři ) Václava 28.9, jakožto svátek české státnosti, v den, kdy byl přemyslovský český kníže Václav zavražděn svým vlastním bratrem (935). Dle legendy Svatý Václav spí v hoře Blaník i se svými rytíři a české zemi vyjede na pomoc, až jí bude nejhůř.

Na Svatého Václava, až se probudí, však nečeká pan Václav Klaus. Nedávno vyjel do Německa. Nevím, je li pan Václav Klaus svatý, ale vyrazil bojovat přímo na německé bojiště za lidskou přirozenost a normální žití v tomto světě. Němci mu děkovali potleskem. Milovaná barva St. Patrika není nejoblíbenější barvou pana Václava Klause. Ale mnohem důležitější mi přijde komentář pan Václava Klause po volbách v Německu, do kterých zasáhl.

Zpět do zelené reality. Zemské volby v Německu ukázaly debakl politiky kancléřky Angely Merkel a jejího merkelismu. Revoluční změnou je však to, že v minulosti neexistující strana AfD zaznamenala obrovský úspěch. AfD pomáhal pan Klaus vědomě a rád. Pokud bude z jejich strany zájem, budu to dělat i nadále. Německo je dnes symbolické bojiště Evropy a jestli to někdo nechápe, tak dnešní svět vůbec nevnímá a žije ve svých utkvělých představách zděděných z minulosti.

Pan Václav Klaus v Německu pociťoval vyostřenou náladu médií i starých pollitických stran a extrémní levice vůči Alternativě pro Německo. Od veřejnosti nic takového necítil.

Zelenou barvu mám od dětství nejraději ( Bohemians a zelená je tráva ), ale v Německu se stala nebezpečnou. Die Grúnen ( zelení ) jsou podle pana Klause protestní stranou. Je to protest proti rozumu, proti lidské přirozenosti a proti normálnímu žití v tomto světě. Naštěstí u nás jsou zelení v nevolitelném sklepě zatím a věřím, že tam navždy zůstanou.

S příchodem jara začínají být migranti zachraňováni na nových trasách do Evropy. Ve středozemním moři už tento týden italské a německé lodě zachránili více jak 3000 uprchlíků. Většinou se plavili na gumových člunech z "osvobozené" Lybie. Maďarský premiér a bojovník za Evropu Viktor Orbán řekl, že v Evropě již neexistuje  žádná svoboda a pravdu není dovoleno říkat. V Evropě je zakázáno říkat o nebezpečí stěhování národů, o zvýšené kriminalitě, kterou přinášejí nově příchozí žadatelé o azyl z Blízkého východu. Není to náhoda, ale plánovaná a řízená akce, dodal.

Pan prezident Miloš Zeman včera pochválil české policisty, kteří pomáhají zvládat migrační krizi v Makedonii, stejně jako jim poděkoval makedonský velitel. Policejní prezidium označilo vyjádření jedné ze zadržených fanatických "dobrovolnic" Můllerové, jako nepravdivé.

Listopadová volba nového amerického prezidenta se blíží a kampaň bude gradovat. Pan Trump zveřejnil nové video se štěkající Hillary, označil ji za ostudu země a jako psíka, který štěká, ale nekouše. S tím kousáním bych byl ale opatrný. V Srbsku i v Lýbii přímo trhala. Tak stále věřím, že již paní Hillary nikam nepřijde, nikde to neuvidí a lidé nebudou umírat. To byl její lybijský komentář..poze na konci bylo on (Kaddáfí) zemřel.

Tak haf,haf na to američtí voliči.

 

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 17.3.2016 14:05 | karma článku: 33,26 | přečteno: 1234x