Probuzení do reality je vzrušující

Střízlivá mysl je opravdový dar, kterým jsem neobdaroval jen sám sebe, ale i své nejbližší. Aleluja....

     Mám pocit jako bych se probouzel do nového života. Jsem na pouhopouhém začátku dlouhé a celoživotní cesty, ale již teď se cítím silnější. Alkoholový odér, který dlouhé roky zatemňoval mou mysl, po prvním měsíci abstinence částečně zmizel. Věřím, že navždy, ale pouhá víra nestačí.

     Tolik času jsem ztratil, stejně jako vztahů a životních příležitostí. Teď mohu v poklidné a krásné vánoční atmosféře býti skutečně sám sebou a užívat si normálnosti i prosté obyčejnosti ničím neomámen. Cítím se svobodnější než kdy předtím.

     Děkuji čtenářům za krásné, inspirující, povzbudivé a pro mě až dojemné reakce po mém posledním blogu. Podpora od čtenářů mi určitě dodává sílu a energii do další léčby, avšak abstinovat již budu muset sám. Ale nebudu a ani bych sám býti neměl až svou léčbu dokončím. Lidí s tímto problémem, kteří si jej uvědomují jsou tisíce. Naštěstí, či bohužel, tak to již záleží na tom úhlu pohledu.

     Jak mi napsala jedna milá paní, paní Dáša Staňková, tak schovat se pod křídla léčebny, kde je abstinence nutností a povinností není až tak složité. Ten skutečný boj začne až po léčbě a pokud jej chce člověk vybojovat sám, tak bohužel velmi často prohrává a časem je zpět tam, kde byl, nebo ještě níže.

     Mám to štěstí, že jsem již před mnoha lety poznal terapeuta ( mimo jiné ) Jana Jílka, který je zároveň blogerem na iDNES. On je mou volbou, ač ( a to se vší úctou a respektem k němu ) jsem arogantnějšího člověka v životě nepoznal.

     V této souvislosti se mi vybaví ještě jedno jméno, a tím je v mých očích ten největší z politiků, pán Václav Klaus, ale toho jsem samozřejmě tu čest osobně potkat nikdy neměl. Pán Jílek má na svou svéráznost a sebevědomí právo, protože on to dokázal, zatímco tisíce jiných nikoliv.

     Abstinovat od alkoholu není jen pouze otázkou vůle, ač je nepochybně důležitá. Je to i otázka disciplíny a stálého si připomínání, kdo vlastně jsem. Je to i nikdy nekončící se učení chápat sám sebe i všech těch vnějších vlivů, které na mně působí, sniž bych si to často vůbec uvědomoval. Právě uvědomování si těchto tzv. spouštěčů ( a´t vnitřních, či vnějších ) a práce s nimi je základem úspěšné a doživotní abstinence.

     Psaní blogů mne baví i naplňuje a jak mi napsal pán Jiří Nosek, tak psát o kočičkách, či jiných krásných tématech, nebo o sobě ( což je zdaleka nejsložitější ) mi dlouho nevydrží. Vlastně mi to zcela již nevydrží ani dnes. A jelikož jsou vánoce doslova za dveřmi, tak svůj blog zakončím slovy někoho moudrého a vzdělaného.

     Ježíš Kristus bezpochyby existoval jako fyzická osobnost. Ježíš Kristus byl bezpochyby člověk, který věřil, že je synem Božím. Ježíše Krista chápu jako jednoho z největších filozofů lidstva a zaplať pánbůh za ty dary............. Miloš Zeman

 

Zdroj: Kdo je Miloš Zeman ( Josef Brož )

Autor: Patrik Juda | pondělí 19.12.2016 6:33 | karma článku: 0 | přečteno: 528x