Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prezident a fašista

Čtvrtý slovenský prezident Andrej Kiska nazval pana Mariána Kotlebu ze stray LSNS fašistou a když o tom diskutuje s mladými lidmi, navrhují zakázat jeho stranu. Mladé lidi vždy překvapí, když jim člověk vysvětlí, kdo je Kotleba...

Pan slovenský prezident Andrej Kiska při své návštěvě města Krupina nazval předsedu strany LSNS Mariána Kotlebu fašistou. Sám pan Kiska se považuje za demokrata a takzvaného občanského prezidenta. Je také podnikatelem a filantropem. Tento demokratický prezident demokraticky prohlásil před slovenskými volbami...

"Přeji si, aby všichni lidé, kteří jsou zodpovědni za řízení státu, i ti, kteří se o řízení státu budou zanedlouho ucházet ve volbách jasně řekli, zdali bude Slovensko státem, který postaví na své hranici zeď a budeme teoretizovat o tom, co by měli udělat jiní?" Anebo se budeme na společných rozhodnutích podílet a vezmeme i část zodpovědnosti na sebe i tady uvnitř EU, kde se utečenci již uchýlili v ohrožení holého života?"

Včera jsem viděl uprchlíky v ohrožení holého života, kterým však již není dobře ani v tom Německu, tedy přesněji v německých maloměstech. Někteří a není jich málo chtějí do "pravého" Německa, což v jejich vidění znamená do velkoměst. Jsou i videa, kdy si uprchlíci ohrožení života působí i sami v Německu, když si lehají do silnic a vyžadují od Německa dům, který jim kdosi slíbil a oni této nepřirozenosti asi uvěřili, ač to zní nepochopitelně. Naprostá většina těchto uprchlíků v ohrožení holého života se však necítí asi bezpečně ani v evropských zemích, protože chtějí svůj život ochránit pouze v některých, viz i čerstvé české zkušenosti, ale opravdu zdaleka nikoli pouze české. Itálie, Řecko, Polsko..ne,ne,ne a ani neděkujeme.

210 tisíc slovenských voličů jasně a s osmi procenty po sečtení volebních hlasů na Slovensku poslalo stranu LSNS s demokraticky zvoleným předsedou a županem samosprávneho Banskobystrického kraje do slovenské Národní rady. Pan demokratický prezident však jeho stranu na povolební vyjednávání nepozval a naopak ji považuje za hrozbu Slovenska. Za fašisty a extremisty.

Pan Kotleba to komentoval doslova fašisticky.."Chápu to jako unáhlené gesto způsobené atmosférou po volbách a věřím, že své rozhodnutí časem přehodnotí". Věřím, že se začne chovat jako demokraticky zvolený prezident demokratické země k demokraticky zvolenému předsedovi politické strany, řekl pan Kotleba. "Je mi líto, že prezidentovi nestálo ani za to sednout si se mnou za jeden stůl".

To je ta demokratova demokracie, vyřadit více jak 200.000 lidí pro údajný extremismus a fašismus.

Pan Marián Kotleba pociťuje z některých reakcí, že pan prezident Andrej Kiska zlikvidoval poslední zbytky úcty k prezidentské funkci, kterou občané na Slovensku ještě měli.

Pan Kotleba nechce pouze stavět zeď a teoretizovat. Jeho práce župana byla a je hodnocena kladně. Ve svém programu má pan Kotleba především boj proti korupci a jasné názory na migrační krizi. Nezaměstnané chce zapojit do prací při stavbách bytů, cest, nemocnic, nebo škol, aby měli nárok na dávky, jsou li toho fyzicky schopni. Chce zabezpečit ochranu státních hranic armádou. Podporuje tradiční křesťanské hodnoty, věří v Boha a chce vystoupit z NATO.

Jak kacířská to myšlenka musí být pro pana prezidenta, který NATO a USA velmi obdivuje a zastává, poznámka autora. Pan Kotleba chce také vymanit Slovensko z pod diktátu Bruselu a obnovit slovenskou korunu. Slovenské právo by si přál postavit nad příkazy EU. Tak to jsou teda extremismy, že musím být také fašista, stejně jako ti slováci, kteří LSNS volili.

Deník Svobodné fórum považuje pana Kiska za skutečného státníka na rozdíl od našeho pana prezidenta Miloše Zemana. To státnictví spočívá dle deníku v Kiskově výzvě Slovensku, že je nutné přijímat uprchlíky. "Slovensko by nemělo být na konci států EU v počtu utečenců, které jsme ochotni prřijmout".  Referendum slovenských občanů v obci Gabčíkovo o dočasném umístění běženců skončilo jednoznačným NE. Pan Kiska si myslí, že takový výsledek referenda by byl podobný i v jiných částech Slovenska a zcela s tím souhlasím. Pan Kisko si myslí, že je tomu tak důsledkem chyb, které se staly a nemá radost z takových výsledků.

V Gabčíkovu lidé neměli dost informací a nikdo s nimi seriózně ( polit. korektně, pozn. autora) nemluvil, řekl. Neboli, kdyby jim to správně po bruselsku vysvělili, tak by byl výsledek jiný si asi myslí. Tak to jsem rád, že si udělal čas jim to vysvětlit pan Kotleba, i když bruselská serióznost se při jeho vysvětlování  asi nekonala. Konal se pohled realitě do očí a slováci i za tento pohled realitě do očí volili LSNS.

 

Pan Kiska vystupuje jako seriózní demokrat. A umí správně americky motivovat své ovečky.."Na Slovensku jsou samozřejmě i lidé, kteří chtějí pomoci jiným lidem při jejich útěku od jisté smrti, anebo každodenního násilí a chci jim poděkovat, protože takový rozum a takové srdce je něco, co ke Slovensku patří a co naší zemi prospívá.

Ptám se jestli islámští migranti ke Slovensku patří a prospěli by mu, ale to srdce mi připomělo lásku a pravdu. Pravda je však i taková, že někteří uprchlíci, v tomto případě křesťanští se vracejí raději zpět do bojových zón, než by žili v Čr. Myslím, že ani obří srdce na Pražském hradě by je od toho neodradilo.

Pan prezident Kiska se považuje za demokrata, ale pro mě je to naopak člověk, který nerespektuje svobodnou volbu slováků, kteří volili stranu pana Kotleby a dehonestuje je slovy, které z nich dělají rasisty, xenofoby a fašisty a oni přitom pouze milují své Slovensko.

Milují své Slovensko tak, jak by měl každý člověk milovat svou zemi.

 

Autor: Patrik Juda | sobota 9.4.2016 16:04 | karma článku: 35,45 | přečteno: 1031x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3894x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik