Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostý souhlas s autorem článku. V multikulturní zemi jsem žil tři roky, je to úžasný, dobrodružný, ale také velmi nebezpečný život. Proto jsem se raději vrátil do klidné Evropy, ale to bylo před deseti lety. Absolutně nelze srovnávat nábožensví křesťanské s muslimským. Nový zákon v bibli hovoří jasnou řečí, nehledě na moudrém desateru.

1 0
možnosti

Je zásadní rozdíl mezi Ježíšem a Mohamedem. Mohamed byl násilník a jeho učení přímo k násilí vede. Ježíšovo učení je v naprostém protikladu s učením zakladatele islámu.

0 0
možnosti

Tyhle výklady jsou z mého pohledu pokroucené. Předně si uvědomme jednu věc. Každé náboženství sloužilo k tomu dát lidstvu nějaký řád, stmelit je, vštípit jim nějaká jasná srozumitelná a jednoduchá pravidla. Každé náboženství mělo potřebu se šířit ... ať už dobrovolně, násilně nebo direktivně (viz křesťanství u nás - přijal ho panovník a bylo nařízeno všem poddaným). Domnívám se, že je naprosto zcestné vytýkat muslimovi to, že korán (ať už se ty jejich svaté texty nazývají jak chtějí) je ve své definici dokonalý a neměnný. Ve době svého vzniku tomu tak mohlo být ze zcela praktických důvodů, aby zůstal zachován a neměněn a nevykládal si ho každý po svém. Každému, kdo trochu přemýšlí, je jasné, že většina pravidel musí projít nějakým vývojem, pokud se ukáže, že již neodpovídají požadavkům doby. Přisuzovat muslimovi povinnost dodržovat všech XYZ přikázání koránu do důsledku není asi úplně přesné. Na každém věřícím je, co bude dodržovat. Podle mého je to postavení jinověrců tak "nízké" ne proto, aby je muslimové tyranizovali, ale aby se cítili vyvolení a neměli potřebu být nevěřící. Odpadlík od víry byl leckde (i v evropě) vyhnancem a býval nad ním přímo či nepřímo vynesen ortel smrti. Vztah k ženám byl nerovnoprávný v našich končinách ještě nedávno, řekněme leckde i před 100 lety (nebo alespoň v určitých oblastech našeho života). Domluvené sňatky s nezletilými můžeme i v naší evropské historii snadno dohledat nejen mezi panovnickými rody, ale i mezi "běžným majetným lidem".

Jo ... a ten džihád, na který se všichni strašně rádi vymlouvají ... no, ona je to povinnost upevňovat svou víru ne jen v sobě, ale i ji šířit dál - tak jako to dělají všechna náboženství. Šíření násilím není běžný způsob jakým se má džihád praktikovat. To, že vás arab pozve na večeři a hovoří s vámi o bohu je džihád. Ne to, že vám uřízne hlavu ... tím náboženství nerozšíří.

0 1
možnosti

Ale uřízlá hlava by se určitě líbila jejich prorokovi,že? A zůstane těch hlav ještě dost.A kdyby došly,tak je vystaráno,zůstali jen muslimové.A tak to asi má být...RvRvRv[>-]:-P

2 0
možnosti

Tu brožurku jsem četl... Dobrej byznys.

0 0
možnosti

P34e21t72r 60T41o91m24e73k

8. 2. 2016 14:28

Chovanče vzpamatujte se a přestaňte nás pronásledovat svými "moudrými" nesmysly..

0 3
možnosti
Foto

J87i57ř41í 80L45i14b49e85r

8. 2. 2016 14:21

S tím se dá i souhlasit. Karma.

2 0
možnosti

Myslím si, že Alláha, jeho proroka Mohameda, ale i Ježíše, Mojžíše a celou tuhle partu je třeba poslat do ... no prostě odmítnout.

Je to zřejmě iracionalita každého náboženství, která k němu přitahuje různé podivíny, kteří jsou ochotni se vzdát normálního občanského života.

Někteří jako řeholníci a jeptišky, jiní jako vraždící bestie.

2 2
možnosti

P80e55t58r 30T33o61m18e25k

8. 2. 2016 14:09

Ale to je hloupý názor.

3 1
možnosti

P81a85v83e26l 26D85u39d50r

8. 2. 2016 13:54

Šaría odporuje našim zákonům, takže kdo ji uznává, neměl by zde získat azyl ani povolení k pobytu. Je to pátá kolona, už jednou to zde bylo.

20 0
možnosti

Co mne mrzí je fakt, že už jen tím, že se člověk narodí na špatném místě, je podle některých vinen.

2 0
možnosti

To je demagogie.

Není to o místě narození, to je nepodstatné. Například děti evropských vyslanců se často rodí v muslimsku.

Podstatné je, do jaké rodiny se kdo narodí. Ta rodina mu totiž dá výchovu a základy jeho mravního, náboženského, právního i politického přesvědčení. A nikdo není společensky pronásledován za rodinu, do níž se narodil, ale za své názory a chování - i když právě za to ta jeho původní rodina může. Kdo dokáže překročit meze, dané mu výchovou, je buď extrémní zločinec, nebo extrémně hodnotný a vzácný člověk. Často oboji současně: pro jedny tak a pro druhé jinak.

Například pro muslimy je každý odpadlý muslim zločinec, kterého je třeba zabít. Pro nás je odpadlý muslim člověk, který pro svou inteligenci a pro své srdce dokázal opustit institucionalisované zlo.

4 0
možnosti
Foto

„Pojem demokracie je pro islám neakceptovatelný, protože nemuslim není roven muslimovi.“

Pojem demokracie je pro demokracii neakceptovatelný, protože v kolébce demokracie, antickém Řecku, nebyla žena rovna, neřkuli dokonce otrok roven svobodnému muži s občanstvím příslušného městského státu.

2 12
možnosti

jenze zapadni civilizace je jiz trochu jinde. Uz nejsme v dobe Rise Rimske, antickeho Recka ... .

Problem je, ze islam je stale v dobe temna

19 0
možnosti
  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik