Planý poplach ve Švédsku

Uprchlické děti v azylových centrech nerostou a nepřibírají na váze, napsal švédský Expressen. Odborníci na výživu zbystřili. Problém však prý není v penězích na výživnou stravu, ale jinde. Městský úřad provedl inspekci ubytovny..

Vše začalo zprávou, že děti v tomto azylovém centru u města Hóganás nepřibírají na váze. Dobrosrdečné Švédy to samozřejmě rozrušilo. Švédské rádio P4 Malmóhus informovalo, že již dříve zaznamenalo signály z této konkrétní ubytovny, že tam prý není vše v pořádku ohledně stravy. Co však není v pořádku nikdo neupřesnil. Odborník na diety, dietetik tedy uprchlické centrum navštívil a zaznamenal zprávu, že děti z tohoto azylového centra neodpovídají křivkám růstu běžných dětí, tak jak by měli. Radnice města okamžitě provedla inspekci. Ve Švédsku žádné děti samozřejmě trpět hlady nebudou. O jídlo se však s největší pravděpodobností nejednalo.

Dietolog asi neuvedl do zprávy, že dospělí lidé již nerostou a nemusí nutně přibírat ( poznámka autora ).

P4 Malmóhus se tedy dotázali pana Petra Schólandera, předsedy komise sociálních a prospěšných záležitostí pro město Hóganás, který však řekl, že tento poplach odborníka na diety je první formální zprávou, kterou jeho komise obdržela. Za ubytování dětských uprchlíků je zodpovědná Švédská komise pro migraci, řekl pan Schólander, ale za tyto děti je zodpovědný městský úřad. Poté však řekl přeci jenom trochu více.

Vím pouze to, kolik již radnici tato humanitární činnost stála a jsem si jistý, že problém ubytovny Hóganás není v penězích na výživnou stravu. Radnice města po obdržení zprávy jednala a ještě před velikonočním víkendem byla inspekční kontrola uprchlického centra provedena. Co přesně teď bude následovat, však přesně nevíme, není to jasné. Stále nevíme na co přišli a jaké kroky teď budou následovat. Děti mohou být přesunuty jinam, ale to je na rozhodnutí profesionálních znalců.

Příliž toho pan předseda neřekl, ale nejčastěji se zmiňuje názor, že se vlastně velmi často o žádné děti nejedná. Názor, že je samozřejmě těžké chtít po dětech, aby rostli, když jsou ve skutečnosti již dospělí jedinci a plně vzrostlí. Místo vyhazování peněz na více výživné jídlo, které má být dáváno chudým uprchlickým mužům, aby nabrali na váze, by se prý možná mělo Švédsko soustředit na opětovné obnovení testů, které pomohou odhalit skutečný věk azylantů. Podle pana Schólandera je cesta bez testování "dětí", na to, jsou li vlastně děti, směšná.

Třicátník, který tvrdí, že je mu patnáct mi také přijde směšný, ale ti, kteří mu to věří, tak pro ty slovo nemám. Možná ani takový nejsou, ale musí hrát tu hru, že je vše v pořádku. Tu známou hru z Bruselu, že migranti budou Evropě prospěšní a utíkají před válkou. Někteří ano, ale ti jsou rádi, když jsou v první zemi, kde válka není. Nebo by měli být, protože jinak tomu nerozumím. Jak si mohou ještě vybírat a často podle toho, kde je to pro ně nejvýhodnější?

Možná narážel na to, že dobrosrdeční a korektní Švédové tyto testy zakázaly asi před rokem, po těžké kritice ze strany humanitárních organizací. Organizace na pomoc uprchlíkům začali protestovat ( Rada Barnen ) a dosáhli svého. Od roku 2015 jsou tyto testy provedeny pouze na žádost "dětského" uprchlíka. Počet těchto dobrovolných žadatelů není nikde k dispozici, ale představa, že se někdo, kdo záměrně lže o svém věku půjde dobrovolně otestovat mi přijde, taková, no asi správně švédsky korektní. Taková bruselsky bláznivá, ale překvapených již asi ubývá den po dni. Je mi xy let, lžu, že je mi např. 15, a tak se půjdu dobrovolně usvědčit, že lžu. To je tak bizarní představa, jako se pro mě stali absurdní a choré některé protesty a názory  těch mnoha blábolících humanistů.

K dispozici jsou ale výsledky, když ještě Švédové směli provádět kontroly věku azylantů pomocí medicínských testů.

Tato čísla jsou za rok 2014. Plnolest byla uznána u 363 migrantů, kteří tvrdili, že jsou nezletilé děti. Medicínským testům bylo podrobeno 161 dětí, ale 124 z nich dětmi nebylo, což činí 77%! Jejich věk byl určen jako 18+. Kdekdo by si řekl, že je to skandální výsledek, nikoli však pro organizace na podporu uprchlíkům. Dosáhli svého a testovat se již smí od roku 2015 pouze na tu žádost toho "dítěte".

V médiích se sice ještě objevilo několik reportáží s vousatými dětmi, které mají velikost nohy 43 a měří dva metry, ale protože jsou Švédi hodní, vstřícní, otevření lidé a samozřejmě politicky korektní, tak se stalo pochybování o věku "dětských" uprchlíků výrazem nedobrých mravů. Je to taková tichá tolerance tohoto dospělého podvodu, protože býti uprchlickým dítětem, které přišlo samo a nemá žádné doklady má mnoho zjištných výhod.

Ve Švédsku, ale i v jiných severských zemích se tyto smutné děti, které prchli před válkou stali novým fenoménem. Jen v roce 2015 přišlo těchto samotných dětí bez doprovodu do Švédska více jak 35.000. Národnost a původ je nejistý, protože nemají většinou žádné doklady, ale uvádějí nejčastěji, že jsou ze Sýrie a Afghanistánu..Těch z Afghanistánu možná ubyde, pokud teď budou preferováni pouze syrští uprchlíci ( poznámka autora ).

Švédové již dokonce zveřejnili, že kriminalita ve Švédsku vzrostla a stalo se mnoho událostí ve spojitosti s uprchlíky, včetně vraždy vychovatelky dětským uprchlíkem v azylovém centru.. Dětský uprchlík nemusí žádat ve Švédsku o azyl a má větší podporu od úřadů. Je to přeci osamocené dítě. Má státního poručíka, který vyřizuje všechny formality a jiné výhody oproti dospělým uprchlíkům, neboli těm nad padesát let ( pozn. autora ).

Kdyby situace migrační tsunami neměla pro Evropu tak fatální následky, tak tento příběh možná zaujme kdejakého scénáristu bláznivých komedií, ale ona je to realita, která může Evropu vysát a zničit. To lhaní, nezveřejňování skutečných čísel a statistik ohledně migrantů už teď Evropu rozděluje.

Protože jsem někdy bláhově naivní, tak bych si přál, aby byla zveřejňována pravdivá čísla, tedy kdyby je někdo znal. Myslím, že v ten moment by dopadlo eventuální referendum o vystoupení z EU jednoznačně.

Byly by jsme svobodní.

 

Autor: Patrik Juda | úterý 29.3.2016 6:06 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1104x