Pan Václav Klaus se vyjádřil a rezignace Angely Merkel není vyloučena

Evropská unie neváhá a takzvané uprchlíky i dnes nejen přijímá, ale i vítá. Je to naprosto hloupé, krátkozraké a nezodpovědné jednání politiků. To jim dějiny neodpustí. V Evropě je třeba bít na poplach, to je víc než pravda ( PL )

Bít na poplach a dělá nás to bohužel příliž málo. Někteří politici EU se chtějí vymanit z okovů přece jenom určité demokratické kontroly a žít v nekontrolovaném a nekontrolovatelném, od občanů-voličů totálně odtrženém Bruselu. Dnešní konstrukt EU je realizací Marxova plánu na zrušení státu. Zrušení státu není osvobozením, ale zrušením svobody. A přesně tam směřuje EU. Pro mne je sjednocená Evropa děsivá představa, nikoli přání.

Pokud by  dnes iniciativita Angely Merkel, aby se problém migrace rozhodl po dohodě s Tureckem selhala, tak německé ministerstvo vnitra nechá uzavřít německé hranice v noci z 19.2. na 20.2. V bundestagu nevylučují ani rezignaci kancléřky Angely Merkelové ( DW ). Věřím, že se to blíží. Věřím, že je to neodvratitelné, ať dnes, nebo později, ale čas běží. Nechat odpovědnost za migranty putujícími do Evropy na Turecku a Řecku, které je spíše zátěží EU již mnoho let, věřím neprojde. Je to znepokojující představa.

Řecký ministr pro migraci Janis Muzalas se dnes také vyjádřil. To, že nemáme kontrolu nad našimi hranicemi, to je lež. Máme nejlepší kontrolu nad mořskými hranicemi, jakou kdo může mít. Vybavil se mi článek o výpovědi pašeráka migrantů, který popisuje, jak si z turecké i řecké pobřežní stráže dělali spíše legraci a před loděmi Frontexu stačilo zrychlit.

Janis Muzalas dále kritizoval země, které podporují výstavbu plotu na řecko-makedonských hranicích, a ptá se.." Je snad Řecko evropským nepřítelem ? Jsou snad uprchlíci nepřátelé ? Pokud tomu někdo věří, ať to řekne nahlas. Řecký premiér na schůzi visegrádu nepřijel, ač byl pozván a turecký premiér nepřijede do Bruselu na summit, z důvodu teroristického útoku v Turecku včera. Maďarsko nám v rámci pomoci uprchlíkům nedalo ani jedinou deku, dodal Muzalas.

Údajným pachatelem teroristického útoku v Turecku, je dle premiéra Davutogla Syřan Salíh Neccer Nidžár, ale zatčeno bylo více lidí. Identifikovat se jej podařilo dle otisků prstů, které mu vzali, když vstoupil mezi uprchlíky do Turecka. Přístroj na otisky prstů Řekové neměli ještě před pár dny.

Pan prezident Miloš Zeman dnes přijímá prezidenta Slovinska Boruta Pahora. Pan prezident Zeman se včera vyjádřil, že je v syrském konfliktu na straně Bašára Asada. Podle principu vyber si menší zlo. V Sýrii probíhá konflikt mezi režimem Bašára Asada a islamistickými radikálními skupinami.

Umírněná opozice v Sýrii není, ani nemohla být, stejně jako nebyla v Lýbii ( pozn. autora ). Turecko mnoho let silně podporuje Asadovi oponenty. 

Soucítím se Srby. Možná i proto, že stále cítím stud za humanitární bombardování a uznání Kosova ( Schwarzenberg ). Chorvaté i Slovinci již Srbům vrací uprchlíky a Bělehrad to začíná pociťovat den po dni více a více. Balkánský polostrov je třaskavý a v historii to již prokázal.

Rozhodnutí vybudovat obrannou zeď považuji za rozumnou a dost možná i jedinou možnou reakci v tuto chvíli. Na Řecko a Turecko snad nikdo zodpovědný spoléhat nemůže. Summit v Bruselu nám dá brzy první odpovědi o budoucnosti Evropy a jsem rád, že máme i svůj plán B.

 

 

 

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 18.2.2016 11:40 | karma článku: 38,38 | přečteno: 1484x