Pan premiér Sobotka mi udělal radost

Předseda vlády Čr, pan Mgr. Bohuslav Sobotka se vyjádřil po jednání vlády tak, že podpoří slovenského premiéra Roberta Fica v jeho výzvě svolat mimořádný summit EU. B. Sobotka podpořil myšlenku vzniku pohraniční a pobřežní stráže.

Německo se probouzí do reality začátku roku 2016. Angela Merkelová poprvé veřejně přiznala, že se uprchlická krize Německu vymkla z rukou ( The Daily Mail ). Jsme zranitelní a nedokážeme již zařídit pořádek jaký chceme.

Pan Ing. Andrej Babiš požaduje po svém vládním kolegovi z KDU-ČSL, ministrovi zemědělství Ing. Marianu Jurečkovi, aby zatlačil při své brzké návštěvě Německa na představitele CDU/ CSU v otázce migrační krize. Představitelé německé vládní unie již přehodnocují své původní ideály a chtějí zpřísnit kontrolu hranic a prověrky syrských běženců. Islámský stát údajně disponuje desítkami tisíc syrských pasů. Německý ministr pro místní rozvoj Gerd Múller odhaduje, že v příštích letech zamíří do Evropy z Afriky a blízkého východu 10 milionů lidí ( Bild ).

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére řekl, že po Německu již teď chodí několik set tisíc migrantů a nikdo neví, co jsou zač. Pan premiér Sobotka prohlásil, že vláda podpoří Roberta Fica a souhlasí s vytvořením evropské pobřežní a pohraniční stráže. Karma vládě Čr. Pan premiér je pro mě back on track. Zdali toto prohlášení přišlo díky iniciativě KDU, nebo popřípadě pana Babiše, nevím. Důležitý je pro mě výsledek. Hlavní je pro mě to, že to pan premiér vyslovil a veřejně podpořil většinu svých spoluobčanů. Díky za to. Donald Tusk pravděpodobně summit nesvolá, ale podpořili jsme své bratry Slováky, a to mě těší.

Potěšili mě i jiné události na naší politické scéně. Pan Tomio Okamura sklidil aplaus od diváků v poslanecké sněmovně za svou petici za referendum proti přijímání imigrantů a o vystoupení z EU. Pan Andrej Babiš přirovnal uprchlíky k povodni a po setkání s panem prezidentem Milošem Zemanem uvedl, že celá situace okolo migrační krize skončí uzavřením vnějších hranic EU. Moudrá slova. Pan Babiš dále uvedl, že kdo chce přijímat uprchlíky, měl by to dělat mimo Evropu. Uprchlické tábory by nechal vybudovat v Africe a na blízkém východě.

Papež František vidí situaci z Vatikánu trochu jinak. Ve své reakci na silvestrovské násilí a hrůzy apeluje na evropské vlády, aby i nadále přijímali všechny uprchlíky, a to s otevřenou náručí. Držme se ideálů humanismu říká. Evropa prý musí najít rovnováhu a kompromis mezi svým kulturním dědictvím, humanitou a morální odpovědností k druhým a zajištěním bezpečnosti. Pro mě je to trochu smutné poselství.

To prezident USA Barack Obama prohlásil, že Islámský stát není existenční hrozbou pro USA. Je to prý pouze propaganda islamistů. USA však prý tyto fanatiky a vrahy zničí. "USA nemohou převzít správu nad každou zemí, která upadne do krize, a pak ji vyléčit"... Volební preference Hillary Clinton dle agentur den po dni strmě klesají.

Ihned mi napadlo, jak USA vyléčili Lýbii. Britský parlament zveřejnil rozhovor mezi Tony Blairem a Muamarem Kadáffím z roku 2011, kde Kadáffí varuje Blaira i jiné evropské země, že budou li podporovat Arabské jaro, nastane v Evropě invaze radikálních islamistů a teroristů. Měl pravdu a jak dopadl? Ten odporný lynč viděl celý svět. Jak ho ti " hodní " vláčeli jako zvíře, než se našel jeden skutečný člověk a zastřelil ho a ušetřil toho utrpení.

Na závěr bych napsal, že Hitlerův Mein Kampf trhá v Německu rekordy v prodejnosti. Přesněji je spíše vyprodán. Píši to jako zajímavost. Stejně jako, že z pietního místa na Hrádečku zmizeli všechny svíčky a srdíčka. Nikdo neví, kde jsou.

 

 

 

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 14.1.2016 6:55 | karma článku: 24,62 | přečteno: 531x