Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

No, mně se líbí ten slogan Chceme lepší Česko

Pan Vlastimil Harapes, který kandiduje do Senátu byl pozván paní Danielou Drtinovou do DVTV. Senát považuje pan Harapes za trust zkušených mozků a chtěl by se v něm poučit o problémech. Bude chodit s koblihami, ač se tomu smál..

Známý baletní mistr pan Vlastimil Harapes byl hostem usměvavé paní Daniely Drtinové a myslel jsem, že se dozvím něco z jeho názorů, či důvodů, proč kandiduje, ale to co jsem se dozvěděl mě překvapilo, protože toho příliš nebylo. Vlastně velké nic.

Pan Harapes kandiduje do Senátu za Prahu 6 jako nezávislý kandidát za hnutí ANO. "Jestli to mám za potřebí, a nebo ne, tak o tom jsem určitě nepřemýšlel". "Byl jsem vyzván k tomuto činu, abych tak řekl už vlastně po čtvrté". "Oslovil mi Martin Stropnický". "Jestli můžu pro lidi něco udělat, tak proč bych to neudělal". To, co chce pan Harapes pro lidi udělat, jsem nepochopil až do závěru více jak dvacetiminutového rozhovoru, ač se paní moderátorka Daniela Drtinová svým jedinečným stylem snažila seč mohla.

Na začátku pan Harapes "vysvětlil", proč jde do politiky, když před čtyřmi lety řekl, že jej politika vůbec neláká a co se změnilo, že na počtvrté podlehl. Pan Harapes se rozhodl po svém životním jubileu (70), že by ještě mohl pro lidi něco udělat, protože jen kritizovat u piva nemá význam, ale je zapotřebí odvaha. "A tak jsem si to tak jako zvážil a řekl jsem si Harapes musíš být odvážný". Paní Drtinová dle mého názoru po této větě z úst pana Harapese úspěšně zadržovala smích.

Paní Drtinová s milým úsměvem...."Odvaha spojit se s Andrejem Babišem". "Je Andrej Babiš tak přesvědčivé lákadlo, že jste do toho napočtvrté šel"? Pan Harapes..."No mně se líbil ten slogan Chceme lepší Česko". Zní krásně tento slogan a věřím, že i většina lidí by chtěla lepší Česko, ale uvést pouze slogan jako první důvod, proč se s někým spojit mi přijde zvláštní, jako mi přišel pan Harapes po celou dobu rozhovoru. Pan Harapes sloganu věří a byl na takových setkáních s různými kandidáty, kde se prý setkal s lidmi a slyšel, že jsou prý takový přesvědčivý v tom ( v čem neřekl ) a obsazení je prý napůl muži a napůl ženy, což se panu Harapesovi velmi líbí.

"A ty ženy byly úžasný". "To, co jsem tam slyšel od nich, opravdu jsem to nečekal". Říkám si, co tak neuvěřitelného museli ty ženy říkat, že byl pan Harapes tak překvapen. To spíše zní jako by předtím nepovažoval ženy za moudré, nebo nevím jak si vysvětlit ten velký údiv. Toto říká žena? Hmm. Na otázku paní Drtinové, čím jej tak přesvědčily a zdali nechodil pan Harapes na tato setkání právě pro ty ženy odpověděl s úsměvem.."Né, samozřejmě že né, že jsem tam šel kvůli tomu, abych se něco dozvěděl".

Pana Harapese ženy překvapily prý tím, že prý byly IN, znalé věcí a výborně je posuzovaly. Jakých věcí a co výborně posuzovaly pan Harapes neřekl, ale pouze nějaké těžko pochopitelné fráze. S panem Babišem se pan Harapes nesetkal a Senát je podle něj trust zkušených mozků, ze kterého prý musí vzejít dobré rozhodnutí při posuzování všech těch problémů a zákonů. Další nic neříkající slova, tak alespoň, že si pan Harapes myslí, že by měl patřit do toho trustu zkušených mozků.

To, že by dostával stranické instrukce pan Harapes nepředpokládá, kauzu Čapí hnízdo dopodrobna nezná a o politiku se až tak detailně nezajímal. Panu Harapesovi by se líbilo, kdyby pan Babiš prý přišel sám od sebe s tím, že politici nemají vlastnit média. Paní Drtinová se nesmála, ale upozornila pana Harapese, že nic takového se ale nestalo a zdali to není naivní myšlenka od člověka, kteý chce být politikem. "Bez určité dávky naivity to dělat nejde tu politiku". Tak aby té naivity nebylo příliš, jedná li se pouze o naivitu.

Na otázky o Čapím hnízdě pan Harapes připraven nebyl. Asi jej nenapadlo, že když kandiduje za ANO a jde do televize, že by se ho na to snad mohli zeptat, ale nemá rád užívání vulgarismů z úst politiků, převedl řeč na svůj program. Slyšel, že prý skoro všichni politici často taková slova používají. Chce je to odnaučit. Paní Drtinová se však zeptala, proč potřebuje Praha 6 v Senátu zrovna jeho. "No to se musíte zeptat je". Paní Drtinová zopakovala svou otázku.

"No tak za jedno teda udělat všemožně to, co je možné udělat pro kulturu". "Pró pro prostě i pro myslím že, že kulturu takovou tu obecnou, jednání s lidmi". Další přímo umělecké nekonkrétní nic, ale pan Harapes by prý chtěl být v Senátu i kvůli etice, kultuře a kulturnosti. Paní Drtinová upozornila pana Harapese, že jeho program je dost stručný a není tam nic konkrétního, čeho by chtěl dosáhnout v Senátu. To se prý nedá specifikovat, ale až přijde problém, tak se prý bude řešit. To mě skutečně překvapilo, že problémy se řeší, ale to byl ten program pana Harapese. Ale on přeci jen ještě promluvil, co možná bude řešit.

"Jestli je to existence já nevím Spejbla a Hurvínka na Praze 6, nebo divadlo Semafor". Paní Drtinová vysvětlila panu Harapesovi, že Hurvínka se Spejblem řešit v Senátu nebude, a tak pan Harapes zaperlil a řekl, že by se do kultury mělo dávat 1% z rozpočtu, ale na otázku kolik je letos rozpočet na kulturu odpověď neznal. "No něco jsem  zaslechl, ale nepamatuji si to". Proč mluví pan Harapes o procentech, když nezná čísla nechápu, ale i paní moderátorka jej ušetřila dalších odborností.

Otázka povinných kvót v přijímání uprchlíků je prý tak složitá, že se o tom bude muset dozvědět více, ale je pro kompromis a nemůže říci jak by hlasoval. V tuto chvíli na to názor prý nemá. No mě přišlo po dvaceti minutách pořadu, že prostě pan Harapes nemá názor na nic. To pro mě není dobrá výbava do Senátu, ale spíše taková ta ovčí, co si nechá "poradit".

V závěru se ještě pan Harapes trochu zamotal do svých vlastních slov o té podbízivosti voličům, což se mu nelíbí, že někdo třeba rozdává koblihy, ale potom řekl, že on sám je bude rozdávat, ale blížil se konec a paní Drtinová byla hodná a skvělá jako vždy za mě.

Myslím, že zrovna včera komentovala paní politička Alexandra Udženija, že pan Harapes je kandidát bez programu a potom, co jsem dnes viděl, nezbývá než souhlasit. Snad bych ještě dodal, že i bez názoru. Pana Harapese si jako umělce vážím a již od dětství si jej z plaveckého stadionu v Podolí pamatuji jako milého a usměvavého muže, ale myslím, že to na Senát nestačí.

Myslím, že by měl každý zůstat u toho, co mu jde nejlépe.

 

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 22.9.2016 13:11 | karma článku: 37,19 | přečteno: 1507x
  • Další články autora

Patrik Juda

Profesor Lukeš z Bostonské university dostal v Událostech záchvat zloby z pana Jakla

Kritik Čechů a muž s tím nejameričtějším přízvukem na světě byl opět na dálku v ČT. Pan Jakl v něm probudil strašidelnou zlobu. Proč? Pan Jakl měl prostě jiný názor a on to neunesl. Jsou pan Kubal a muž s koňským ohonem z Kremlu?

20.7.2018 v 5:06 | Karma: 47,97 | Přečteno: 10992x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Psí hrdina zachránil obklíčené britské vojáky pod palbou a zahnal džihádisty na útěk

Střelce zakousl a další islamisty potrhal. Britská speciální jednotka v bezvýchodné situaci vyslala svého zvířecího přítele na zteč. Kulky jej jako zázrakem míjeli a šestici elitních vojáků v Sýrii zachránil tento sedmý statečný.

16.7.2018 v 8:08 | Karma: 38,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

V Šílené Británii zakázali studentkám nosit sukně. Už pouze kalhoty vy nestoudnice!

Rodičům se už vaří krev v žilách. Genderová hysterie oblékne od září v nejméně čtyřiceti britských školách studentky do kalhot. Osmileté holky smějí sukně ještě rok a feministická profesorka z Cambridge přišla na univerzitu nahá!

2.7.2018 v 8:03 | Karma: 42,95 | Přečteno: 3300x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

"Skandál v Brně": Rande století je diskriminační, protože tam pozvali stejně mužů jako žen

O víkendu vrcholící brněnský festival prý hrubě selhal v podpoře sexuálních menšin a Společnost pro queer paměť je znepokojena. Akce prý nevytváří podmínky, aby se mohli seznámit stejnopohlavní páry. Další diskriminace? Ajajajaj..

13.6.2018 v 16:19 | Karma: 37,53 | Přečteno: 1731x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Na střední v Anglii zakázali klukům nosit šortky. Je ti vedro? Vem si sukni a buď gender

Pobouření čtenáři se ptají, zdali se již jejich Velká Británie skutečně nezbláznila. Škola vyšla vstříc genderové neutralitě a přijala pravidla v odívání žáků, aby se transgendeři cítili lépe. Sukně, nebo kalhoty! Trans a nebo hic

7.6.2018 v 7:31 | Karma: 41,31 | Přečteno: 2417x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik