Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PRB

Mně připadá, že na P. Halíka se dá vztáhnout vtip z totality, který byl ve slovenštině o Husákovi na Gerlachu. Já to spíš uvádím se smutkem, protože je pro mě teď velmi náročné poslouchat jeho produkci, a skoro vždy se vytočím.

Tomáš Halík stojí v Sýrii na hranici bojové linie s Islámských státem a volá do všech světových stran: "Mír, mír!" Otáčí se kolem a stále volá: "Mír, mír, mír!" Za chvíli se ozve naproti ze zákopu: "No vždyť já mírím, ale ty se pořád hýbeš!"

Rád bych, aby to "Mír" volal spíš tady vůči těm, které napadá.

3 0
možnosti
Foto

Správně jste měl napsat "analytik Martin Koller známý svou nenávistí k migrantům", ne "známý analytik ...".

Ostatně pan halík je nejen mnohem známější, ale hlavně má pravduR^

1 18
možnosti
OK

Vzájemným pohrdáním a nactiutrháním krizi, které čelíme, nevyřešíme. Naopak ji ještě zhoršíme.

1 0
možnosti
LS

Patriku, ať se vám to líbí nebo ne, pan Halík má pravdu. Naše společnost opravdu zbarbarštěla a násilné řešení, konflitků, které by pro ni před pěti lety nepřipadalo v úvahu najednou bere jako přijatelné řešení. Lidé skutečně přejímají z internetu hlouposti a poplašné zprávy, které ani neověřují, omluvou jim budiž to, že ne vždy to je možné. V této atmosféře, která vskutku připomíná předválečný antisemitismus se skutečně nedá hledat rozumné řešení.

Zkuste se vžít do situace, kdy vám neustále někteří lidé tvrdí, že "zrzci" kradou, podvádí, ubližují, mají své komunity, chtějí mít své státní svátky, neuznávají svátky blonďáků ani brunetů, dokonce je svátky jako "svátek peroxidu" či "svátek dubové kůry" uráží a požadují jejich zrušení. Budou vám tvrdit, že zrzci przní ženy, nepracují a jejich smyslem je připravit ohlavu každého, kdo na ní nemá zrzavé vlasy a není dostatečně pihatý v obličeji.

Blbost ... viďte? A teď si představte, že někdo něco podobného bude tvrdit o závislácích na herních automatech, ať se trefím do něčeho vám bližšího ... a bude tvrdit, že kdo byl jednou závislák je pořád závislák a tím pádem pořád nebezpečný kriminálník. Taky blbost, že ano?

Problémy jsou leckde. V některých skupinách větší, v některých menších. Romové mohou mít percentuálně vyšší kriminalitu než neromové, ateisti mohou mít vyšší percentuální kriminalitu než křesťané, lidé se základním vzděláním mohou mít vyšší kriminalitu než ti s vysokoškolským vzděláním, alkoholici mohou být nebezpečnější než abstinenti, řidiči aut usmrtí ročně víc lidí než cyklisté, majitelé psů mají na svědomí více průšvihů se svými miláčky než majitelé koček ... a konečně i muslimové mohou být pro nemuslimy větším nebezpečím.

Přesto, pokud budete zastávat presumpci kolektivní viny, nejste o nic lepší než ti, které kritizujete. Řešení problému je někde jinde než v hysterii. Zkuste svou energii nasměrovat k hledání něčeho funkčnějšího.

7 6
možnosti
JT

Vám chybí pud sebezáchovy.

7 2
možnosti
JT

Nikdy bych nevěřila, že budu s takovýmto názorem souhlasit ale bohužel je to tak.

5 3
možnosti
Foto

Známí analytik? Dál jsem to nečetl. Potřebujete něco?

5 5
možnosti
MM

Hájek psal o Halíkovi, že je Antikrist? Musím se jít občas podívat na Protiproud, abych věděl, co se ve světě děje..;-D8-o

1 0
možnosti
OK

Bez některých "informací" se člověk, zejména v rámci snahy zachovat si duševní zdraví, docela rád obejde :-)

2 0
možnosti
RB

Katolický "imám" kdysi skorosoudruh Hal-Al-Ík už neumí nijak překvapit. Otevřeně kope za islamisty a občany Čr pohrdá.

23 3
možnosti
DV

D98a87v59i59d 51V96l95k

13. 4. 2016 9:08

To je děsné jak Vy jste nenávistný. Lidé jako Vy dělají odpůrcům uprchlíků medvědí službu. Kdo má v hlavě mozek nemůže na Vaši rétoriku přistoupit. A co se týče Hladíka ,napsat o něm že je Imám to je prostě trapné pane Juda.

10 24
možnosti
JO

To máte pravdu, Hladík je skvělý kytarista.

10 0
možnosti

Halík, nenávistný prosťáček...?

To sedí od někoho, kdo se bez chyby ani neumí podepsat a "pýše Kolýn"....

11 13
možnosti
KM

A odvolává se na "známího analytika Martina Kollera". ;-D

4 13
možnosti