Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nad Tatrou sa blýska

Banskobystrický župan Marián Kotleba dostal svou Lidovou stranu - Naše Slovensko do parlamentu. LS-NS získala 8 % hlasů (150.000 pref. hlas.). Volební účast byla 60%. Kotlebovu stranu otevřeně podpořili někteří katoličtí kněží...

Marián Kotleba komentoval svůj triumf slovy.." Děkuji za vaše hlasy, společně jsme to dokázali, v boji za Boha a národ budeme bojovat v parlamentu. Marián Kotleba usedne ve slovenském parlamentu spolu se svými třinácti spolustraníky. V médiích a od politiků padají silná slova. Opět je zde probuzený tekutý hněv, Slovensko je v šoku, nebo na Slovensku vybuchl granát. Pan Kubala ve včerejším horizontu čt24 hledal vhodné slovo a nalezl překvapení. Šeptalo se o tom, že by se mohl dostat do parlamentu. Pozvaný slovenský sociolog Michal Vašečka konstatoval, že se slovenští voliči probudili do jiného Slovenska.

Myslím, že se slováci probouzeli do Slovenska, které nesouhlasí s imigrační vlnou, které je proti bruselským vládnoucím elitám, sociálnímu inženýrství v pojetí EU a potlačování tradičních evropských hodnot a kultury. Pravice je na vzestupu a možná již trpělivost voličů v evropských státech skončila. Považuji to za pudsebezáchovný trend a věřím, že je již nezvratitelný. Předvolební průzkumy přisuzovali Mariánovi Kotlebovi ani ne jedno procento. To se hodně zmýlily, pokud to nebyl záměr. Kotlebu volilo více jak 22% mladých prvovoličů a mezi jeho voliči jsou i lidé vysokoškolsky vzdělaní, neboli nevolí jej pouze nevzdělaní, nebo středoškolsky vzdělaní lidé.

V deníku Independent byla otištěna reakce na poslední komentář Angely Merkel k uprchlické krizi na předvolebním setkání CDU v Bad Kreuznachu. Uprchlíkům není třeba zakázat vstup, ale nutné je se vypořádat s problémy v Sýrii, pak tok cizinců prudce klesne. Ani u svých příznivců údajně nadšení nevyvolala a 80 % němců si myslí, že vláda nemá kontrolu nad situací. Alternativě pro Německo určují průzkumy 11, ale někde i dvacet procent voličů. Pokud bych vyšel ze slovenského modelu, tak by mohli vyhrát, ale jsem přílišný optimista.

Slovenský sociolog Michal Vašečka si myslí, že Slovensko dospělo do nulového bodu. Voliči jasně ukázali, že chtějí něco jiného. Kotleba dostal i takzvané protestní hlasy a nikdo nedokáže v tento moment předpovědět, zda li tato strana může ještě dále stoupat. Pan Vašečka vyjádřil svou obavu o liberální demokracii na Slovensku a dodal, že zdaleka ne všichni z ostatních stran pochopili, co se stalo. Někteří vela tancovali ( p. Sulík z SaS, kterému nedávno za jeho názory k migrační krizi zaslouženě tleskali v rakouské televizi ). Pan sociolog, ale na závěr a dle mě velmi fair ještě popsal své vidění toho, proč Marián Kotleba u slováků uspěl.

Na svém úspěchu pracoval pan Marián Kotleba dlouhodobě a systematicky 15 let. Do jisté míry si úspěch zasloužil. Narozdíl od standardních stran jeho lidé chodily do dědin mezi obyčejné slováky, chodily pomáhat při přírodních katastrofách. Kotleba chodil na nedělní mše do katolických kostelů po různých dědinách a naslouchal lidem. Poslouchal jejich názory a třeba i obavy. I on vyzýval katolíky k záchraně Slovenska. Lidé to prostě začali postupně oceňovat

Slovenští voliči nachystali tradičním stranám dle komentářů politické zemětřesení. Slovenský prezident Kiska jej na jednání zítra nepozval.

Pan Marián Kotleba je bývalý středoškolský učitel na sportovním gymnáziu v Banské Bystrici. V listopadu 2013 nečekaně zvítězil v rozhodujícím kole přímé volby na předsedu banskobystrického kraje.

Marián Kotleba je mužem z lidu. Často říká,..Dušu porúčam Bohu, Srdce národu a s telom si robte, čo chcete. To jsou údajná slova k smrti odsouzeného slovenského prezidenta Josefa Tisa před popravou. Odsouzen byl za válečné zločiny a oběšen. Katoličí kněží ocenili Kotlebovu silnou víru v Boha a požehnali mu v jeho cestě.

Štefan Jurík z Našeho Sloveska odmítl tvrzení, že LS-NS je neonacistickou stranou. Nejsme žádní fašisté a neonacisté. Někomu můžeme připadat tak trochu jako extrémisté, ve srovnání s přístupem tzv. standardních politických stran, které si 26 let předávají žezlo a na Slovensku nic reálně nezměnily. Pro obyčejné slováky tu nebyly. V programu této nové slovenské parlamentí strany je založení domobrany, vyhoštění imigrantů a vystoupení z EU. Slováci nejsou jediní, komu se v EU přestává líbit stále více. Brexit je na obzoru a i volby v Německu něco naznačí.

V článku pana Petra Hájka jsem četl, že tentokrát je ten odpor k bruselským vládcům od spodu, od obyčejných lidí. Přesně pro tyto obyčejné lidi, kteří sdílejí tradiční národní a křesťanské hodnoty je tu pan Marián Kotleba. Od včera jen čtu o neonacistech, nacistech, zrůdných ideologiích a přitom je pan Kotleba člověk, který chodí mezi své slováky, protože je jedním z nich a těch 8% je možná pouze začátek a nemusí se to týkat pouze Slovenska. Věřím, že nebude.

Hodně štěstí Slovensko.

Autor: Patrik Juda | pondělí 7.3.2016 11:45 | karma článku: 36,10 | přečteno: 1078x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3894x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik