Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jeden z vrahů, co chtěl bojovat za IS, vypadá jako dítě...myslím, že to byli pitomci, kteří jak už to tak u mladých kluků bývá, chtějí udělat něco úžasného...aby se iniciovali do mužnosti, IS vyzývá k boji proti "křižákům", tak šli a zabili starého kněze - věkově mohl být jejich praděda - psychologicky je to zabití starcem mladíkem - archetypální vražda - to svým západním prizmatem nepochopíte. Problém politiků Západu spočívá v tom,že se pořád chtějí na islámisty dívat očima západní sekulární liberální kultury. že vrahy policie zlikvidovala, je jedině správné řešení: jednak je to výstraha, jednak se likvidují agresivní geny a těch mají Arabové hodně. To bude ještě hodně mrtvol.

5 0
možnosti
JK

Víte, tak mě napadlo, že kdyby náboženství bylo nová móda, jako třeba Pokémon GO, tak se zakáže na to šup, protože to, z čeho se viní každá nová móda, náboženství skutečně obsahuje.

2 0
možnosti
TB

Jenom technická - muslimové byli na Pyrenejském poloostrově zastaveni v r.732 v bitvě u Tours (někdy se také používá název u Poitiers), u Vídně to pak byli poraženi v r.1683 osmané (Turci, ale taky muslimové).

Jinak souhlas R^

4 0
možnosti
SB

Pro mne není podstatné, že se násilný trestný čin stal v kostele.

Pro mne je to z tohoto hlediska místo jako každé jiné. Když si uvědomím, že pokud by se to stalo sto metrů od kostela, byl by ten člověk stejně tak definitivně a neodvolatelně mrtvý, jako když se to stalo v kostele. tak skutečně žádný rozdíl nevidím.

To není v mých očích snižování kostela, to je v mých očích stavění ostatních míst na planetě na úroveň kostela.

10 1
možnosti
Foto

Kostel by měl být posvátným místem.u

7 1
možnosti