Fanoušci Slávie si stěžují, že byl zákrok policie nezákonný

V dubnu 2014 byly fanoušci Slávie zpacifikováni policií při pochodu Prahou na Letnou. Policie zasáhla na Čechově mostě. Účastníci pochodu byly po celou trasu informováni policií, aby nepoužívali jakoukoliv pyrotechniku. Zbytečně.

Fotbal jsem hrál od pěti let a s otcem, fotbalovým trenérem jsem ztrávil po fotbalech celé dětství. To, co jsme na fotbale rádi neměli, byly tito také " fanoušci ". Nemám rád fanoušky, kterým nejde o prožitek z fotbalu, ale spíše o to si zařvat, nerespektovat pravidla ( v tom davu se cítí jako větší hrdinové ), dělat bordel a střílet pyrotechniku. Samotný zápas je často to poslední, co je zajímá.

Organizátor pochodu Lukáš Vala zastává teorii, že policie dopředu plánovala jejich zatýkání, bylo to připravené a policistka, která šla po jeho boku prý před mostem znervózněla. Sám však přiznává, že byly policií po celou trasu pochodu informováni, že není povolena pyrotechnika. Byly tak domluveni již den dopředu se zmiňovanou policistkou.

Soudkyně Karla Cháberová vyslechla záznam a konstatovala, že to tam skutečně pyrotechnicky žilo. Když to tam již takto pyrotechnicky žilo, je stále slyšet antikonfliktní tým i policii, jak opakovaně vyzívají " fanoušky ", aby s tím přestali. Tito fanoušci, ale nemají respekt z policie. Velmi často si ze samotného zápasu ani nic nepamatují. Některým jde jen o to se opít, hulákat, dělat bordel a napadat ostatní. Potom se v hospodě plácají po ramenou, kdo dal komu pěstí a kdo udělal větší skandál.

Policie Čr zakročila a jsem za to rád. Bylo by pro mě smutné, kdyby to neudělala. Fanoušci jsou ti, kteří porušili dohodu. Oni nerespektovali pravidla, která byla předem daná. Byly po právu zadrženi. Byly upozorněni předem, aby si nezakrývali obličeje šátky, aby bylo možné je identifikovat. Opět neuposlechli. Naopak.

To, že tam byly nachystané antony předem, pouze dokazuje, že naše policie není hloupá. Naopak věřím, že je velmi chytrá. Dohoda s fanoušky nebyla dodržena a oni mají povinnost to předpokládat.

Fanoušek Pavel Moulis uvedl před soudem, že docházelo k bití zadržených. Když ty fanoušky vidím, nechce se mi věřit, že by šli do těch antonů dobrovolně. Nerespektovali policii v ničem, tak jim prostě policie do těch antonů musela pomoci. Ať jsou tito fanoušci ze Sparty, Slavie, či odjinud, tak ta hloupost je stejná.

Mám rád fotbal, sportovní atmosféru i fanoušky, ale ty skutečné, kterým jde o hru jako takovou. Fandím třikrát do týdne, ale fandím především dobrému fotbalu.

 

 

 

Autor: Patrik Juda | pátek 15.1.2016 6:58 | karma článku: 18,91 | přečteno: 198x