Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímalo by mě, jak jste to tedy myslel se situací pěstounů, kdy Kraj hledal pěstouny pro konkrétní dítě, poté proběhla individuální příprava a posouzení budoucích pěstounů, kteří se přihlásili, byli schváleni jak Krajem tak soudem, přesto o tom kromě rozsudku nedostali pěstouni žádný doklad o vhodnosti a nyní se zdá že je Úřad práce zařadí mezi nezprostředkované pěstouny. Jak to bude s případy, kdy si teta z dětského domova vzala dítě nebo hostitelé nejprve dítě "hostili" a starali se o ně při návštěvách a poté dítě i rodina souhlasili s pěstounskou péčí - také spadli do této kategorie nezprostředkovaných pěstounů. A ne, sice se nejedná o pěstouny - senilní stařečky, ale zpravidla se jedná o děti, které potřebují stálý dohled a zvýšenou péči v dalším věku, často i bez ohledu na to zda pobírají či nemají nárok na příspěvek na péči. Opravdu věřím, že jste myslel na všechno a jistě jste i tyto případy svou novelou pokryl, tak aby byla spravedlivá.

0 0
možnosti
Foto

Trefil jste hřebíček na hlavičku s tím, že je dnes zcela běžné klišé označovat lidi pop šedesátce jako nemohoucí polosenilní stařečky a stařenky o hůlčičkách. Je to "ageismus" v praxi. Ti lidé často pracují na celý úvazek, sportují apod. Jenže mnohé novinářské hyeny rády přehánějí a vypichují hlavně extrémy.

3 0
možnosti

Ač jste pro mně velké zklamání, tentokrát vám dám za pravdu. Doslova mě nadzvedly kecy těch pěstounských babiček a sociálních pracovnic. Prý dělají práci za stát a šetří státu peníze tím, že děti neskončí v ústavu. 8-o Tak milé dámy, vychovávat vlastní vnoučata není práce, ale je to vaše povinnost, protože vaše děti v tomto naprosto selhaly. Tím nepočítám sirotky, kterých je v té množině minimum. Vaše dítě je neschopné vychovat vaše vnoučata, kradou, fetují, nedělají....tak se holt musíte postarat vy. Už jen to riziko, že i z vnoučat vychováte stejně se chovající jedince, jako jsou vaše děti je vysoké.

3 0
možnosti

Četl jsem vícero článků o riziku zneužívání, že se tento "institut" nejvíce využívá v určitých regionech jako Ústecko. I já s manželkou jsme vychovávali vnuky, sice jen přes den, často i víkendy aby mladí mohli oba pracovat, a za "svý".

0 0
možnosti

Články na vaši adresu - No, pes by od vás kůrku nevzal, mnohdy ty nadávky ...

1 0
možnosti

Není možné, aby ČT měla jednostranný pohled! :-) Karma!

4 0
možnosti

Mám to potvrzené přímo od pracovnice ze sociálky, která mi říkala, že ta tkzv. reportáž byla účelově zmanipulovaná polopravda a že se diví, že na redaktory a ty stěžovatelky nebylo podáno trestní oznámení.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 941x
Jsem manžel, táta, v posledních letech též politik, moderátor, scenárista a dramaturg, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený jako nestraník za hnutí ANO 2011, předtím v letech 2010 až 2014 zastupitel města Ostravy za TOP 09. Zajímá mne sociální problematika, rodina a konzervativní hodnoty u mne mají navždy zelenou.

Seznam rubrik