Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já se v neděli dívám na Superstár a to velice ráda. Zanadávám si trochu na porotu, když si myslím, že někde zvítězila osobní sympatie nad uměním, ale jinak jsem spokojena.

Mnoho lidí opovržlivě zakroutí hlavou nad tímto pořadem, ale já v něm vypíchnu to důležité. Máme talentované mladé lidi, kteří by v naší kultuře, kde se řemeslo, které se nazývá umění, dědí po meči i po přeslici, neměli žádnou šanci prorazit a tady, ač malá, se naskytne. A další o nic měně důležitá je skutečnost, že se nám, starším, mladá tělíčka v pěkném ohozu, kde mohou ukázat své přednosti líbí a pohled na ně, tak jak to říkávala moje maminka, oči rozzáří a mysl rozveselí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Napadá mě hodně větších zločinů, než živit se "pokleslou zábavou", každý ať se dívá na co chce...

0 0
možnosti
JT

jasně, vše je otázkou osobního vkusu a nevkusu, a volby.

0 0
možnosti
MB

M38i36l88a49n 43B95í15l80e25k

30. 4. 2020 10:01

Zmínil jste se o vlně 60. let - tady se trochu obávám, že i mnozí režiséři tohoto období by u většinového diváka sotva prošli. Troufám si tvrdit, že Věra Chytilová a její Sedmikrásky (natož Ovoce stromů rajských jíme), Pavel Juráček, Jan Němec a mnozí další by se svými díly dnes byli taky často odmítnuti. Tím nechci říct, že se současní tvůrci snesou srovnání s těmito jmény, ale aspoň pro mě je (na naše poměry) vybočení typu Rédl, Vodník, Zrádci (i když k nim mám hodně výhrad) zajímavější než různá Místa zločinu XY:-)

0 0
možnosti
PL

Když jsem byl na přelomu roku na Slovensku a poslouchal tu jejich melodickou řeč, tak jsem si říkal, proč už nejsou u nás v televizi "slovenské pondělky".

3 0
možnosti
Foto

Je dobře, že jste se odvážně pustil do nekoronavirového tématu. A co víc, dovolil jste se vyznat k tomu, co běží v České televizi. A je dobře, že máte svůj divácký postoj... Jak vidno z diskuse, řada lidí by Vás nejraději zformovala k obrazu svému. Ne tak, že by někdo uměl číst mezi řádky nebo byl ochoten akceptovat pohled na to, že jsou filmy z produkce ČT, které se Vám líbí a jsou i takové, které nikoli.

Jiní by poněkud prvoplánově chtěli, abyste se rozhodl, zda tedy máte rád produkci ČT nebo ne ;-D co je samozřejmě nesmysl. Máte rád konkrétní díla.

Mně třeba otloukají to, že jsem "troškovec" neb se s ním znám osobně, zahrál jsem si u něj pár malých rolí - mimochodem naposledy právě v Čertovinách, v úvodní scéně: velebníčka. - Přitom jsem Čertoviny jako takové neviděl (na sebe jsem se samozřejmě nikoli samolibě, nýbrž masochisticky podíval) a ani nemám ambici to celé shlédnout. Co je mé právo i názor.

Řada lidí tohle nepochopí.

Viz některé názory níže.

Takže, držte se svého názoru a dívejte se, na co chcete Vy sám. R^

2 1
možnosti

Trochu nechápu, na co si vlastně stěžujete. Například u filmu Vlastníci, který si tak pochvalujete, byla koproducentem právě ČT. A některé jiné (vámi označené za sr..ky) třeba ČT jen vysílala, aniž by se na jejich produkci podílela. Také byste se mohl podívat na výsledky Českých lvů posledních let a zjistit tak, na kterých úspěšných projektech ČT participovala.

2 0
možnosti
JT

Nestěžuju, jen konstatuju. Jsou věci co se mi líbí a co se mi nelíbí, bez ohladu na produkci.

0 0
možnosti
Foto

Jste dobrej, že to ještě všecko sledujete. Já nevím, ale takové Slavnosti sněženek mohu vidět stokrát a pořád je v nich co objevovat - nedodívat je do konce bych považovala za zradu. Takže u mě bodují nejen šedesátá, ale i osmdesátá léta! Devadesátá byla asi jejich pokračováním, no a další léta šmytec.

3 0
možnosti
JT

Právě si tímto říkám, proč to ještě sleduju, přes všední den se k televizi moc nedostanu, ten čas je hlavně v neděli a bývávalo pravidlem, že se mi to, co vysílala ČT většinou líbilo. A to pravidlo od nějaké doby již neplatí

0 0
možnosti
Foto

Űroveň produkce české televize má kolísavou tendenci. Je pravda, že film o Moravcovi je hodně špatný, stejně jako další díla, která jmenujete, například Redl, to byla opravdová šílenost. Na druhou stranu ale z produkce ČT vycházejí i hodně pozoruhodná díla a seriály, a pokud se na nich nepodílí režisér Hřebejk, lze na ně i se zájmem koukat. Co se týče pana Trošky, vadí mi jeho závist. Ano, jasně a zřetelně jí dal najevo po fenomenálním úspěchu Jiřího Stracha a jeho Anděla páně. Došlo i k tomu, že se pan Troška nestyděl použít v jednom z rozhovorů i sprostou lež, jen aby Stracha a jeho pohádku shodil. Prostě neunesl že on sám není už tím největším králem pohádek. I když, pokud si odpustí to otravné vnucování jihočeského nářečí, pak jsou jeho pohádky i zdařilé, jako například Čertoviny

1 0
možnosti
ND

Pane Braune proč podle vás je film o Moravcovi hodně špatný?

1 0
možnosti
JK

Vlastně netuším, co jste chtěl říct.

4 0
možnosti
JT

Vidíte, to jste přesně trefil, ani já totiž netuším, když jsem něco sledoval, co tím chtěl autor díla říci;-) Tak jsem si tak povzdechl. Asi to souvisí s tím, že jsem intelektuál, který pochází z ne-intelektuálského prostředí, odkud se dostal do toho intelektuálského, kde ho to nakonec přestalo bavit a vrátil se ke kořenům.

0 0
možnosti
ND

No, já tedy nevím, ale mnohdy se ČT zadari velmi, jako probíhající dvoudílna inscenace o E. Moravcovi, naprosto excelentní výkon nejen hlavního představitele. I kdyby byl druhý díl slabší, tak prostě výjimečný. A co třeba Dukla 61?

3 0
možnosti
Foto

No tak zrovna seriál o Moravcovi se ČT moc nepovedl. Už výběr postavy podivný jedinec žijící v neurovnaném rodinném životě, politický zoufalec a vyvinuvší se ve zločince. Nicotné episody, mluvící hlavy, kýčovitá klišé, ilustrovaná učebnice dějepravy. Přitom děj by šlo jistě shrnout do 15 minut (a odpustit si ty hysterické ženy kolem něj).

0 2
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik