Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou jsem poslouchala vyprávění cestovatele. Popisoval, jak se plavil s domorodci někde v Amazonii a narazili do hnízda místních sršňů. Domorodce, který seděl vepředu popíchali tak, že bojoval o život. Zbylí domorodci se začali nahlas hodně smát. Cestovatel byl rozhořčen, než mu domorodci vysvětlili, že tu smíchem právě pomáhají kámošovi přežít, něčím se to vyrovnat musí.

Proto tak moc potřebujeme kulturu, hudbu (i Nohavicovi protiválečné písně) a články klidných, pozitivních a láskyplných lidí, jako jste Vy. Něčím se to holt vyrovnávat musí. :-)

1 0
možnosti
JT

Zajímavé vyprávění. Ano vyrovnávat je třeba, aby se kolektivní vědomí nesnižovalo a naopak rostlo. Moc děkuji za pochvalu. Mj. Jarek N. se mi moc líbil u Martiny Kociánové:-)

1 0
možnosti
Foto

Ani nevíte, jak vám rozumím. Měl jsem to svého času úplně stejně včetně té komunální politiky. Dál jsem to nedotáhl. Ta komunální špína mi bohatě stačila... S politikou jsem skončil a s veškerou další angažovaností rovněž. Teď už dělám jen co mne baví a na co síly stačí. Snad mi to ještě nějaký pátek ve zdraví vydrží. Myslím především to fyzické ;-)

1 0
možnosti
JT

V letech 2010-14 byl svět ještě normální a byla pro mě čest být v té době v blízkosti starosty Jardy Krále. On se v tom starostování našel a jeho zájmem byla služba městu a jeho lidem. Politikaření šlo stranou, navíc bylo třeba pozvednout " díru na konci okresu" na vstřícné městečko, které může nabídnout lidem výborné podmínky k životu. A tento svůj sen svou prací a přístupem (28 let) uskutečňoval.;-) Jinak samozřejmě přeji pevné zdraví, jako předpoklad spokojenosti v životě. Ono je to propojené, spokojení optimisté bývají zdravější.

1 0
možnosti
PC

Pane Tichý, Vy jste příliš charakterově čistý, míněno naprosto vážně(!), abyste mohl působit v politice (a nalézat v ni dokonce naplnění). Tam jsou vyžadovány zcela odlišné vlastnosti, které člověk s čistým charakterem, pokorou a láskou k bližnímu nemůže v žádném případě akceptovat.

A proto ta politika, od věků, vypadá tak, jak vypadá. My ostatní, co politikům jen stěží co můžeme cokoliv věřit, si můžeme postesknout, ale jinak se od politiky distancujeme a svůj pravý život spatřujeme v souladu s přírodou (Bohem, Vesmírem), se svým nejniternějším nitrem a v duchu mého oblíbeného motta 'Žij a nech žít'.

Vám samozřejmě karma R^;-)V

3 0
možnosti
JT

Přišel jsem na to, co mi nedělá dobře na duši, tak se do těch věcí nehrnu. Takhle bych to shrnul a děkuji za komentář.

1 0
možnosti
MB

Člověk má mít nějakou funkci. Z archivů jsem zjistil - Děd byl "Přednostou domácnosti", ofic. název. Otce jsem podefinoval "Posledním Mohykánem". Sám sebe? Funkcionářem. Jako z divné rodiny, jsem se fakt vylepšoval v SSM. Od fabriky, přes okres až po kraj. Různé komise. Skutečně mne to obohatilo. Poznáním. V nižších článcích je pořád jakési nadšení a amaterísmus konání. Pochopitelně, prachy chybí. Čím výše, tedy přesně naopak. Rozpočty hojné a keců s vlastním kořistěním ještě více. Jistě, tui a tam nějaký upřímný blázen ...

Otec bonmotář pravil - Že kdybych náhodou, chtěl do čehosi vstoupit, mám se rozmyslet. Samozřejmě do čeho. A hlavně, v jaké funkci? Poukazoval, že být řádovým členem, je k ničemu> Pak jedině, ve funkci Předsedy! Vždy se směji, AB rodič pochopitelně neznal. Sedí to přesně ...

A tak jsem se fakt funkcionářem stal. Jsem Předsedou rodiny, funkcí hafol. Jsem manžel, rodič, vychovatel, hospodář, chovatel a pěstitel. Revizor dohledu dcer, mentor a neúnavný podpůrce. Spisovatel - Paměti mám hotové, plkař na blogy. To funkcionaření mne zcela pohltilo. Věkem jsem se od Svazu mládeže vzdálil. Tedy jsem, si založil svou organizaci doma. Baví mne to, vyčerpává-naplňuje. Symbol otce jsem naplnil, předsedou jsem. Z uvedeného vyplývá. O další členství zájem nemám, nespatřeje v tom smyslu. Myslím si, můj volební program a cesta dobrá ... :-)

1 0
možnosti
JT

Role hrajeme všichni, některé nás baví více, jiné méně. Vy jste to pojal tak, že role je vlastně funkce. I tak se na to dá nahlížet. Děkuji za komentář.:-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, to jsou samozřejmě pseudorady. To, že si člověk stěžuje na politiku, byrokracii či cokoli podobného, neznamená, že se automaticky musí sebrat a začít se v této věci osobně angažovat. Kdyby každý, kdo si stěžuje na politiky, do politiky šel, musely by se tam vtěsnat milióny lidí. To by asi nešlo, že? My si politiky a úředníky platíme od toho, aby dělali jistou práci. Naším "úkolem" může být leda o tom napsat, pokud se nám chce. To, že něco kritizuji, neznamená, že musím mít připraven dvacetibodový akční plán popisující nápravná a preventivní opatření a že musím být v dané věci odborníkem – od toho si právě platíme jiné lidi. Ale dohlížet na ně a případně poukázat na problémy, to je zjevně občas potřeba.

No ale trollů bude vždycky dost, to je snad jediná vesmírná jistota... Je ostatně možné, že kolem nás poletují létající talíře poháněné čistě lidskou blbostí. :)

3 0
možnosti
JT

Pořád je to o tom samém, chci jen jedno: "nechte mě žít". Tak si říkám, že tak dlouho budou házet lidem klacky pod nohy, až se pak budou divit až ty lidi ty klacky zvednou.

4 0
možnosti