Diskuse

Titulovaný!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Výborně napsáno!;-)R^

Ale mnohým otitulovaným se to určitě líbit nebude! Takoví totiž podvědomě cítí, že bez použití titulu neznamenají vlastně vůbec nic. Jakoby bylo jejich mottem: 'bez titulu jako bys nebyl! ́

Pozn. Ač VŠ titul mám, běžně ho nepoužívám, protože si velmi dobře uvědomuji, že potřeba některých (možná většiny) lidí jej před nebo za svým jménem psát vychází z jejich urputně potlačovaného mindráku. A já žádným takovým mindrákem opravdu netrpím....;-)

1 0
možnosti
JT

Vždy mě trochu naštve, ale nakonec rozesměje, když po mně chce něco insolvenční správce, co si sám může vyhledat a navíc je krásně otitulovaný: Bc. XY, MBA, LL.M. To vysvětluje vše (jak jste napsal v komentáři);-)

0 0
možnosti
JL

Pane Jane Tichý(Bnj). Pouzivani jakehokoliv titulu (ziskaneho ucenim a nebo podle narozeni) a umisteni te zkratky pred jmenem ci po jmenu, je ukazka nedemokraticka. To je zaklad povyseni teto osoby vuci jinym lidem.

Evropsky system pouzivani titulu pred jmenem, je odvozene od aristokratickych zvyku. Novodobi absolventi universit, pouzily tento zpusob se vyrovnat slechte.

To hovorim o universitach drivejsich, ty, ktere mely ty ctyri segmenty studia. Lekarstvi, teologii, pravo a filozofii. Zkratky ukazovaly presne, jake studium clovek absolvoval. Pozdeji, kdyz segmenty studia se rozsirily, bylo nutno rozlisit tento titul pro upresneni. Prisel dodatek ke jmenu.

Diskuze pri vzniku Spojenych statu, tento zvyk byl zamitnut. Nikdo nemuze ke svemu jmenu pridat titul po zpusobu Evropy. Byl by pro smich. Komedianti maji na vrh, kdyz se rozpovidaji o osobach z Evropy. Poukazuji na zastaralost tohoto zvyku ve forme vtipu s komenarem.

Pri psani nebo diskuzi o vzdelanem obcanovy, se upresnuje jeho vyuka. Zde titul je pouzit.

Pro pousmani, Stela Zazvorkova pouzila narazku na pouzivane tituly. Vydavala se za manzelku inzenyra v oboru vodohohospodarskem a predstavila se:" Jsem pani inzenyrova, vovodne potrubova"....!!!

2 0
možnosti
JT

Je to z mé strany takový povzdech nad inflací titulů u nás. Je jasné, že titul z hlupáka chytráka neudělá. A doby, kdy manželka jaksi doplňovala postavení manžela, jsou dávno pryč (naštěstí), to byla paní doktorová, paní radová, paní profesorová .... ale přišly jiné módnosti: místo prodavače - sales manager, místo správce budov - facility manager a místo uklízečky - kosmetička podlahových krytin;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik