Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

H72o92n13z91a 15V60r69á79n47a

26. 12. 2021 6:31

Děkuji za info! Po knize sáhnu!

2 0
možnosti
Foto

Touha ovládat lidi rozhodně dříve nebyla lokální, jinak by nedošlo k první světové válce, k druhé světové válce, to nebylo nic jiného než touha ovládat lidi. Protože ti, kteří se vzájemně zabíjeli na bojišti, by se jako sousedé plus minus bez problémů dohodli. Do války je poslal ten, kdo toužil po globální moci, někteří z nich to nepochopili, takže neposlechli ty ostatní, kteří říkali, kašlete jim na to. To je gró problému, vždy se najde dost lidí, kteří převezmou myšlenku těch, kteří touží po ovládání a ještě kdoví proč mají pocit, že jsou ti moudřejší a jak ovce ji následují a ještě neváhají osočit ostatní.

1 0
možnosti
JT

Pravdu máte, světové války jsou už globální, u té druhé už padl i rozdíl fronty a týlu, dříve to bylo o bitvách, které rozhodly. Lásku ne válku, jakoby se na Lennona zapomnělo.

0 0
možnosti
TG

R^Výborná úvaha, Jene!

1 0
možnosti
ES

E35v82a 45S41á83d58e40c15k12á

25. 12. 2021 22:19

Co se týče textu, pane Tichý, už se na to taky chystám.:-)

1 0
možnosti
JL

Chaos, evoluce...vlídnost. Problém je v tom, že opičák, (chci říci homo sapiens-muž) je občas pěkně nebezpečný holomek. Má velkou touhu po moci. Známe hru na krále - boj mezi kluky, kdo bude nahoře, je král...Velmi zábavná hra. Tak třeba stará Čína. Uzavřela se před světem, a vlítli tam Mongolové. Číňani to nějak zvládli. Lépe řečeno Mongolové se stáhli časem. A císařové usoudili, že budou progres zpomalovat. Vynálezy blokovali, neměli o pokrok zájem, neměli zájem o expanzi. A šup připluli Evropané šířící civilizaci, začali jim vnucovat svůj byznys. Tehdy ještě nebyly vynalezeny koncentráky, tak jen byznys.. Můžete být vlídní, ale za hranicemi už číhají vlčáci s pokrokem - Mongolové, Angličani nebo komunisti. ;-)

0 0
možnosti
JT

Dokud má ten opičák jenom klacek a ovládá jen svou tlupu, je to v rámci přírodního výběru, ale člověk (moudrý) by měl mít zodpovědnost i za mír. Jenže kdy k té moudrosti jako lidstvo dospějeme?

0 0
možnosti