Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá restrukturalizace a reorganizace bolí. Pokud ne, je něco špatně. Jenže je třeba změny udělat, protože s prohlubujicí se závislostí by rostla i vydíratelnost, což je axióm.

Ať si Rusko klidně obchoduje s Indií a Čínou, určitě to nebude mít tak lehké jako dosud. A my se zbavíme neustálých obav ze zavřených kohoutků.

0 0
možnosti
JT

Chce to ale víc času a dělat to v relativní klidu. Taky by to měli řešit ti, kteří to umějí. Přechod z mazutu a svítiplynu taky nějakou dobu trval.

0 0
možnosti
MB

Existuje reálný paradox. Příčinou zaostalosti a bídy Ruska, je právě to jejich bohatství. Naprostá neuvěřitelnost. Země je předurčena k blahobytu. Svými reálnými výsledky, se potácí na úrovni Rozvojové země. HDP jako Itálie, (rozdíl počtu obyvatel). Řím se nevrací ke svým slavným tradicím, Kreml to stále nepřešlo ... K čemu běžnému občanu, ty přírodní zdroje jsou vlastně dobré? Staly se soukromým majetkem skupin a oligarchů. Další rarita, kdy nikde na světě, tak rozevřené nůžky nejsou. Jachty a chudoba, úroveň péče ...

Stát má tedy "bezpracný příjem". Dovede jej do stavu Perpeta. Bude to tak pořád. Utržené finance vloží do zbrojení. Logicky, inovace, investice jsou menší - Základní příčina zaostávání. Děje se dlouhodobě, bude prohlubovat. Stát dbá na hygienu, šampony jsou na odbyt. Výsledek? Pročištěné hlavy lidu. Skutečně neuvěřitelné. Kdy vítěz 2 světové války, dodnes nemá - Ryzí, vlastní motocykl, nebo osobní auto. Podobné spotřební výrobky, kterými by zaplavoval evropský - světový trh. Dokud my sami, nebudeme mít v domácnostech běžný - oblíbený ruský výrobek, je to o ničem.

Běžný život lidí prokazuje to platné. Bohatství, v žádném případě nejde ruku v ruce se štěstím a spokojeností. Žádná úměra zde neexistuje. V případě Ruska je to povýšeno na státní útvar. Paradox - Čím bohatší, tím chudší ... :-)

2 0
možnosti
JT

Bohužel to s tou chudobou začínáme vyrovnávat. Čeká nás pěkný sešup. Úroveň hlouposti a nabubřelosti ve státní správě a korporacích už snad přesáhla vrchol možného. Svědčí o tom výroky typu: "Tak si holt vezmu o svetr víc", nebo "dodáme domácnostem přímotopy" ... to jako blackout už při nula stupních? Otužujme se a postěme se, bude to trénink na časy, kdy se bude centrálně topit 1x týdně 8 hodin, potraviny budou na příděl.... Rád bych se mýlil a moc rád bych byl, kdybychom se tomu dokázali vyhnout. Ale asi to bezbolestně nepůjde.

1 0
možnosti
ES

Moc hezky napsáno!R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik