Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Nešlo by s tím kolapsem společnosti ještě chvíli počkat?

1 0
možnosti
JT

Já bych taky nespěchal:-)

0 0
možnosti
JT

S tématem následující nesouvisí, ale s autorem jo. Je krásně, vypínám PC a na několik dní jdu žít jinam, tak mne tady omluvte a užijte si hezkých dní:-) Jdu plnit svou starou smlouvu s rodinou a přírodou, která stále platí;-)

2 0
možnosti
Foto

Víte, současné stěhování národů se dalo předpokládat a někteří odborníci to skutečně avizovaly. Merkelová to vygradovala a zkomplikovala, ale není hlavním původcem. Hybatele hledejme jak v zásazích západních mocností v období arabského jara, kdy snad i bodře myšlené zásahy se vymkly, tak (a to především) v následných zásazích Ruska, které situaci zdramatizovaly a vyvolaly rychlejší a výrazně masivnější exodus, než by byl ten přirozený.

0 3
možnosti

... a mořské národy jsou již zde.

0 0
možnosti
TG

R^Pěkná úvaha a dík i za odkaz na prof.Bártu.....

1 0
možnosti
RW

"Globalizace je realitou, má určité pozitivní základy jako dělbu práce, zjednodušení obchodu (v praxi možná zůstalo spíš u zbožných přání). Její první verze (demoverze?) se nějak zvrhla v kořistnický a manipulující systém, který přináší výhody jen jedné straně (nadnárodním korporacím, globálním mezinárodním organizacím, finančnímu kapitálu, apod.)..."

Globalizace se nezvrhla, její současná forma byla navržena jako "kořistnický a manipulující systém, který přináší výhody jen jedné straně", pouze lidem se propagandou předkládaly "výhody". Podobně jako EET zdraží pro nákupy u malých živnostníků, řadu z nich donutí ukončit činnost a výnos ani nepokryje náklady, ale presentuje se, že "zloděje donutíme platit daně" a "v loterii vyhrajete auto"...

Globalizace pokud má fungovat tak musí vzniknout zezdola!!! Pokud bude pro jednotlivé lidi či státy výhodné získávat informace, poznatky, zboží či služby z jiného konce světa tak to budou dělat sami (pokud jim v tom nebude bráněno), současně si ale dají pozor co skutečně chtějí globalizovat a co ne. Pouze z tohoto směru má globalizace smysl a vede k rozvoji. Neexistuje žádná "Rada moudrých", kteří ví co je pro ostatní lepší, tito "moudří" pouze hájí svůj osobní zájem.

1 0
možnosti
JT

I tak na to lze pohlížet a proto je třeba připravit verzi 2.0 ze zdola. Děkuji za komentář.

0 0
možnosti
MB

Změnilo se toho hodně. Spousta lidí spatřuje svou blahodárnost ve státu samotném a jiný v nadsázce slučují svou existenci od výsledku voleb ! Jsem vděčen za svou výchovu a vlastním archiv živno dědka. Spousta zajímavostí, ale něco tam chybí - razítko ! Podal jsem kdysi dotaz, otec zamumlal oblíbený bonmot - Co vás v těch školách učili ? ... Potkal se seriozní Buček s Tichým, něco si smluvili. Podali si ruce a významně sobě pohlédli do očí ! Ojediněle - něco sepsali ! Pokud to sepsali, 100% tam žádné razítko nebylo ! K čemu ? Přece si podali ruce ! ... (Co by tak asi na dnešek říkali ?) ... :-)

1 0
možnosti
JT

R^ Nastal čas se k něčemu podobnému vrátit, obnovit důvěru v lidskost a přestat používat parazitující zprostředkovatele (ti to ale mají dobře obšlápnuté).

1 0
možnosti
PK

Zaujalo mě to slovíčko "vyburcovat". Má to znamenat nevolit Babiše a "komouše"? Pominu-li směr "sociální" ve smyslu příliš rozdávat a sekat dluhy (ČSSD) - tak co nabízí tzv. pravice kromě zrušení EET? Výrazné snížení daní - pochybuji o realitě. Hlavní rozdíl je že ODS hlásá - dost bylo EU, TOP pěje na EU a euro ódy. Přiznám se, že žádná politická strana, mě nenadchla. Na Piráty a sdílení jsem už starý.

0 0
možnosti
JT

Těžký výběr z 31 stran, že. Když bude účast cca 50%, asi se nic moc nezmění. Myslel jsem, zda se někomu podaří vyburcovat cca 20 % "znechucených nerozhodnutých potenciálních (ne)voličů". A zde mají šanci i ti "podměreční", co nedosahují na těch potřebných 5 %, ale i ti provaření. Při 70% účasti budou asi výsledky dost odlišné než při 50%, si myslím, najmě u KSČM, která má nejdisciplinovanější voliče.

0 0
možnosti
Foto

Určitě je normální, že to vidím poněkud jinak, zejména 2. odstavec a pojetí "společenské smlouva".

Nemyslím, že se nacházíme v období transformace, spíš se jedná o doznívání živelného kapitalismu jinými prostředky. Transformace, tolik potřebná, ještě nezačala a její oddalování bude čím dál bolestivější.

Důvěra ve vedení daná zprvopočátku neznalostí obyvatel a důvěrou ve znalosti vedení, byla nekompromisně promrhána a příkopy a postupně mění v propasti a zákopy.

A vedení?

Dál ve své věži koná ve prospěch především svůj a občané jsou spíše druhořadými a odsunutými na vedlejší kolej. Blížící se volby příliš naděje na potřebnou změnu a (konečně) zahájení reforem příliš nedávají, soudě podle předvolebních průzkumů. Lze přece předpokládat, že pokud o nás budou rozhodovat partaje a osoby podepsané na současném stavu, tak se výrazných pozitiv nedočkáme.

1 0
možnosti
JT

Děkuji za Vaši podnětnou analýzu. Vývoj má nějakou dynamiku, politika zaostává a v současnosti jsou tam hlavně ti, co to všemožně brzdí. Třeba Uber nyní zakazují, věřím ale, že se časem prosadí, stejně jako mnoho nových věcí, že na to časem zareaguje i politika a snad dospěje v moudrou správu věcích veřejných. No, asi u toho nebudem, ale naši potomci (nebo potomci potomků...)snad ano.;-)

1 0
možnosti
Foto

Pan profesor Bárta je moudrý muž. Díky celoživotnímu studiu starých civilizací, vidí jasněji cyklus dění, které každou civilizaci provází od jejího vzniku až po zánik. Jeho především by měli poslouchat politici i my.

2 0
možnosti
JT

Je to jistě člověk inspirující, díky za komentář

1 0
možnosti